Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

10 covers beter dan het origineel

10 covers beter dan het origineel

Wie wil er nu niet zijn favoriete headbanger horen in een muzikale herwerking van een andere topartiest? Hier zijn alvast tien covers die beter klinken dan hun origineel, of toch op zijn minst even goed.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

1) Jai Paul - Crush

Jai Paul is misschien wel de meest enigmatische artiest die er bestaat. Hij is een beetje de Yeti in de muziekwereld waarvan er meer muziek uitlekt dan effectief uitgebracht wordt. Crush - Unfinished is een herwerking van de nineties-banger Crush van Jennifer Paige. In de handen van Jai Paul wordt het nummer een lo-fi flip, bijna onherkenbaar tot het refrein een belletje doet rinkelen.

2) The Marías - … baby one more time

The Marías zijn een psychedelisch-soulduo dat graag elementen van jazz en droompop mengt. Met … baby one more time creëerden ze de zachte maar zwoele versie van de popklassieker van Britney Spears.

3) Crooked Colours - Electric Feel

Met het hitje Electric Feel van MGMT trekt iedereen op de dansvloer. Crooked Colours haalde het vrolijke uit het nummer en injecteerde het met snijdende synths en gesproken lyrics. Met als resultaat een donkere en gewaagde versie die ideaal zou zijn als soundtrack voor een nieuwe thrillerserie op Netflix.

4) Glass Animals - Young And Beautiful

Nu Glass Animals alle tijd van de wereld hebben, besluiten ze om elke week een cover te posten op YouTube. Hun ideeën vissen ze uit de reacties op YouTube en er hoort telkens een kleine making-of bij. Van Lana Del Rey’s Young and Beautiful maakten ze een intieme versie die wat weg heeft van Sufjan Stevens en die ongetwijfeld in je hoofd zal blijven spoken.

5) Meute - What Else is There

Als je technofan bent, heb je misschien al gehoord van Meute. Het is hun trademark om goede technonummers om te zetten naar een fanfarebezetting. Vrolijke trommels, opzwepende trombones, en vooral heel veel dansplezier. Dit keer een onderbelicht nummertje dat perfect in hun repertoire past: de fanfare-editie van Röyksopp’s What Else is There.

6) Kelsey Lu - I’m Not In Love

Kelsey Lu zou de jongere zus van Solange kunnen zijn. Ze covert I’m Not In Love met een geweldig meeslepende en intiem popnummer als gevolg. Het origineel is van 10CC uit 1975 en klinkt als een hymne in de versie van Kelsey Lu.

7) Phantoms - Cocaine

Cocaine heeft misschien wel een van de meest herkenbare gitaarriffs die de klassieke rockgeschiedenis rijk is. Niets van dat in de versie van Phantom. Het duo maakt er net een dancenummer van waarbij ze het repetitieve refrein in de onmiskenbare hoofdrol hebben gezet.

8) Okay Kaya - Believe

De discohit Believe van Cher goes mellow. Voor iedereen die de lyrics vanbuiten kent, maar ze nog niet gevóeld heeft is er de versie van Okay Kaya. De Noorse zangeres laat de beats en de flashy synths achterwege en brengt het nummer op z’n puurst.

9) Denzel Curry - Bulls On Parade

Genoeg met die gestripte versies en akoestische covers. Denzel Curry durft in zijn versie van Bulls On Parade, origineel van Rage Against The Machine, alle registers open te trekken. Het enorm tribuut en een grote middelvinger naar god-weet-wie brengt hij live voor Like A Version.

10) Howling - Smells Like Teen Spirit

Ik hoorde een Nirvana-fan ooit zeggen: kom niet aan de pareltjes van Kurt Cobain. Daar zeg ik tegen: laat ze maar eens proberen. En dat deed Howling met hun grootste hit Smells Like Teen Spirit. Het ritmische en summiere nummer heeft op het eerste gehoor niets meer te delen met het origineel dan de naam, tot na enkele tientallen seconden de tekst komt bovendrijven. Een aanrader.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

04 januari 2021