Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

10 prachtige gratis online kortfilms

10 prachtige gratis online kortfilms

Op het internet zwerven wel duizenden kortfilms rond, de ene al beter dan de andere. Om het je wat gemakkelijker te maken, selecteerden wij uit de gigantische hoeveelheid de tien mooiste kortfilms. Bovendien zijn ze allemaal gratis online te bekijken. (Foto © Stealing Silver)

Je kan ook kans maken op een voucher om een compilatie van het Kortfilmfestival Leuven 2019 te bekijken!

1) The Neighbor’s Window

Een koppel veertigers zit vastgeroest in hun saaie leventje tot plots een jong koppel naar de overkant van hun appartement verhuist. De kortfilm werd bekroond met een Oscar.

2) Enough

Er is een speciaal plekje in ons hart voor mooie stop-motionfilms. Enough toont alle kleine frustraties in een mensenleven en kon al een lange lijst aan awards binnenslepen.

3) 73 Cows

73 Cows is een korte documentaire waarin Jay Wilde, een boer die koeien kweekt voor het slachthuis, vecht met zijn geweten. Hij gelooft niet langer in de industrie waar hij al zo lang deel van is en wil een nieuwe weg inslaan.

4) The Blue Door

Er wordt geen woord gesproken in deze kortfilm en toch grijpt het je bij je keel. The Blue Door is pure horror met in de hoofdrol Gemma Whelan, die al eerder meespeelde in Game of Thrones.

5) Dodgy Dave

Dodgy Dave toont het verhaal van een drugsdealer die toch wel een heel ordinair leven leidt, helemaal niet zo glamoureus en gevaarlijk. Bovendien prachtig gefilmd in zwart-wit.

6) Anna

Op de warmste dag van de zomer en voor het eerst in jaren, zoekt Anna naar een man die haar kan beroeren. We volgen Anna op haar zoektocht door een afgelegen stad in Israël en mogen 23 minuten lang haar kwetsbaarheid observeren.

7) Stealing Silver

Maisie Williams is de executive producer van Stealing Silver waar ze ook nog eens schittert in de hoofdrol. Een jonge vrouw wordt geconfronteerd met haar verleden terwijl ze contact legt met een mysterieuze man aan de overkant van de straat.

8) When We Were Strangers

Een reisje door de liefde, dat beoogt When We Were Strangers, een kortfilm van Nederlandse makelij. Een koppel danst zich een weg down memory lane en in de toekomst.

9) Höhenwahn

Diep in de Zwitserse Alpen, vakantieresorts en oude houten huisjes gebeuren enkele ongewone en verdachte incidenten. Höhenwahn is een korte horrorfilm in een prachtige, donkere setting.

10) Youth

Een jong meisje zet haar eerste stappen richting volwassen zijn in Caïro. De Egyptische film Youth vertelt het verhaal van opgroeien, verliefd zijn en jezelf vinden.

29 mei 2020

Gerelateerde tips