5 Belgische artiesten en bands die het gaan maken

5 Belgische artiesten en bands die het gaan maken

Het concertseizoen begint normaal in de herfst en dat zijn hoogdagen voor muzikanten en muziekliefhebbers. Hoewel het er dit jaar totaal anders zal uitzien, valt er toch een berg aan talent te ontdekken. Deze 5 artiesten en bands verschenen op onze radar.

High Hi

Ze stonden in 2014 al op de finale van de Humo's Rock Rally maar volgens ons gaan ze nu echt uit de startblokken schieten. Hun nieuwe plaat Firepool is bijna all killer, no filler en de band duikt nog dieper in de donkere kelders van de post punk. Dat horen wij al eens graag.

Ga ze checken op de loodsconcerten bij DOK in Gent en pik meteen de set van het veel duisterdere Rumours ook mee of in Sint-Niklaas met ILA maar daarover later meer.

Badi

Een mix van soul, hiphop en Congolese Rumba? Yes, please! De Brusselse rapper Badi heeft over politieke onderwerpen en de geschiedenis van zijn vader die zonder papieren naar België kwam in de jaren zeventig.

Hij staat normaal op Les Nuits Botanique dit jaar (als die nog kunnen doorgaan) maar hij doet alvast een livestream in september. Volledig gratis!

ILA

Kruip mee in het brein van zangeres Ilayda Cicek en ontdek haar eigenzinnige, eerlijke en breekbare hersenspinsels. Live wordt ze bijgestaan door een drummer en een basgitarist maar vooral haar rauwe stem zal je bijblijven.

DOK
in Gent of De Casino in Sint-Niklaas is nogmaals the place to be als je ILA snel aan het werk wil zien.

Ashley Morgan

Ooit al gehoord van LTGL? Zijn producties waren stuk voor stuk bommetjes en hij werd internationaal zo vaak gedraaid dat hij uiteindelijk de kans kreeg om te teken bij zijn droomlabel. Maar dat deed hij niet omdat hij nog niet helemaal tevreden was.

Ondertussen gaat hij door het leven als Ashley Morgan, een bedroom popper die ook rapt op zijn eigen nummers. Ontdek zijn nieuwste plaat via de gratis livestream van Botanique.

WASDAMAN

WADAMAN? Ja, goeie vraag. We zullen er de term jazz op plakken maar het is nog zo veel meer en het knettert de energie in je los.

De band is op heel wat plekken te zien binnenkort maar 100% zeker kun je daar nog niet van zijn dus hou de info over alle concerten goed in het oog.

26 augustus 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips