Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 boekentips, nu je toch tijd hebt

5 boekentips, nu je toch tijd hebt

Geen excuses meer, tijd om de boekmicrobe wakker te schudden met deze vijf kanjers. Het BILL-team koos daarom deze vijf boeken uit hun persoonlijke boekenkast om je aan het lezen te zetten.

Édouard Louis - Geschiedenis van geweld

Édouard Louis

Deze jonge Franse schrijver is nu al de poulain van de hedendaagse Europese literatuur. In dit boek vertelt hij het verloop van een spannende, liefdevolle maar ook gewelddadige nacht. Het verhaal is best een tekenend angstbeeld voor jongvolwassenen van deze tijd en de verhoudingen tussen hun levenskeuzes en familie.

Rachida Lamrabet - Vertel Het Iemand

Rachida lamrabet

Vertel het Iemand is het aangrijpende verhaal van een Marokkaanse jongen die naar Europa wordt gestuurd om voor de Fransen mee te vechten in Wereldoorlog I. Het vertelt een weinig gehoorde kant van de Europese geschiedenis: die van de gekoloniseerden.

Kate Tempest - De Stenen Die De Huizen Bouwen

Kate tempest

Rapper, dichter, slam poet, muzikant: hoe je Kate Tempest ook wil noemen, er is zéker altijd één kant van haar die je niet onberoerd zal laten. In dit boek proberen enkele twenty-somethings hun leven op de rails te krijgen, maar krijgen daarin tegenwind van jaloerse vriendjes, drugsnetwerken en familiale problemen die terug de kop opsteken.

Rutger Bregman - De meeste mensen deugen

Rutger bregman

Iets van De Correspondent? Dan moet het wel een prangend maar tijdloos journalistiek vraagstuk zijn dat uitgespit wordt. En dat doet Rutger Bregman met verge. In De meeste mensen deugen probeert hij iedere lezer te overtuigen van het goede waartoe de mens in staat is. Het boek stond in alle eindejaarslijstjes, en is vandaag geen excuus om ongeopend te laten. Voor al wie nood heeft aan een beetje positiviteit dus.

Peter Zantingh - Na Mattias

Peter Zantingh Na Mattias

Wat blijft er over van je verhaal als je er niet meer bent? Dat is het uitgangspunt van deze roman. Acht verschillende personages vertellen met hun eigen denken en hun eigen leed over Mattias. Peter Zantingh slaagt er op meesterlijke wijze in om de gevoelens van wie overblijft om te zetten in acht persoonlijke verhalen die samen de puzzel leggen over wat er nu precies gebeurd is met Mattias.

14 mei 2020

Gerelateerde tips