Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 comedians om in de gaten te houden

5 comedians om in de gaten te houden

Ga nù kijken. Als ze binnen 5 jaar overal cc’s uitverkopen, kan je zeggen dat je ze nog in een café in Zwevezele hebt zien spelen. Of gewoon omdat ze echt goed zijn, dat ook.

Van deze comedians vind je weinig of niets op YouTube. Dat is normaal - ze hebben nog niet zoveel materiaal. Als je hun filmpjes zou opsnorren op YouTube, heb je mogelijks alles al gezien. Geloof ons dus maar gewoon en ga liever in het echt kijken.

Amelie Albrecht

Amelie Albrecht was tot voor kort een ongemotiveerde postbode. Twee jaar geleden begon ze met standup-comedy, een jaar later won ze Humo's Comedy Cup. Dat is zéér bijzonder.

Ze zat dit najaar in De Slimste Mens - dat wil wellicht zeggen dat ze al doorgebroken is. Maar een avondvullende show heeft ze nog niet. Je kan haar wel regelmatig aan het werk zien op comedyavonden, open mics en bijvoorbeeld als voorprogramma van William Boeva.

7fa9bd1b 3aa5 4229 953e 4328f34584b8

Karel De Rijcke

De beleving van een set van Karel De Rijcke valt moeilijk in woorden te vatten. Daarom toch een filmpje. Gelukkig doet hij eigenlijk nooit twee keer hetzelfde. Hij gebruikt elementen uit improvisatiecomedy en suggesties van het publiek als input voor zijn optreden.

Hij trekt rare kleren aan, mixt rare geluidjes door zijn set en zet rare typetjes neer tot je niet meer weet wat echt is wat gespeeld is. Alles is raar. But in a good way. Hij verheft cringe en awkwardness tot een kunstvorm.

Jade Mintjens

Er zijn niet veel mensen die voor hun 25ste de ballen hebben om alleen op een podium te gaan staan én nog grappig zijn ook. Jade Mintjens is wel zo iemand. Ze is amper 21 maar draait toch al enkele jaren mee.

Veel comedians meten zich een persona aan van cynische zuurpruim die tegen ieders schenen schopt. Daar doet Jade niet aan mee. Ze staat met een brede smile op het podium en zingt absurde liedjes in onvervalste Phoebe Buffay-stijl. Maar vergis je niet: achter dat vrolijke vertoon schuilt heerlijk donkere humor.

Ze verzorgt tegenwoordig het voorprogramma van die andere positivo, Soe Nsuki.

61070972 10157224814747964 1130355931117256704 o

Steven Degryse

Steven Degryse flirt met de 40, maar beklimt comedypodia als een jong veulen. Hij lacht het liefst met zichzelf en zijn gestruikel door het leven. De wallen onder zijn ogen zijn intussen bijna bekender dan hijzelf. Een aanrader voor liefhebbers van een sappig Gents accent.

Maandelijks treedt hij op in Brussel en daarvoor nodigt hij telkens ook drie andere komische talenten uit.

Schermafbeelding 2020 01 14 om 15 43 18

Jeroen Verdick

Jeroen Verdick is halftijds boekhouder en halftijds stand-upcomedian - fascinerend. Hij had vorig jaar de twijfelachtige eer om tv-draak Love Island van voice-over te voorzien. Zijn bijzondere stijl en smeuïg Kempisch accent ontlokte een shitstorm van formaat (alsof dàt het probleem was van Love Island) en na enkele weken moest hij wat 'normaler' doen.

Hij pakt wellicht beter op een podium, en dat is ook Jens Dendoncker niet ontgaan: hij sloeg Jeroen aan de haak als zijn vaste voorprogramma.

69511001 1133764260150671 872351069483565056 n
14 januari 2020
JokeVan der maelen

Ik had er ook meer van verwacht.

Gerelateerde tips