Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 culturele citytrips waarbij EYCA je korting kan geven

5 culturele citytrips waarbij EYCA je korting kan geven

Cultuur beleven in het buitenland? Dan krijg je kortingen met EYCA. Dat is de Europese jongerenkaart. Dit zijn alvast enkele tips om te gaan citytrippen.

Wil je meer weten over EYCA? Wij bieden de kaart aan in Vlaanderen en Brussel.

Amsterdam

Als er iets is waar ze in Nederland kaas van gegeten hebben, laat het dan prachtige musea zijn. Ken je bijvoorbeeld Eye Filmmuseum? Daar is een expo van Fracis Alÿs. Die kunstenaar mogen we gerust een Belgische trots noemen. Hij reisde voor Children's Games de wereld rond om op bezwerende wijze kinderspelen te gaan vastleggen. Die kan je voor de helft van het standaardtarief prijs gaan bezoeken met EYCA. En de rest van het museum is ook de moeite: je leert er hoe het proces van filmmaken is veranderd ten opzichte van vroeger.

Liever het Melkmeisje van Vermeer van dichtbij bewonderen? Dat kan met de korting in het Rijksmuseum. Je betaalt daar maar de helft van de standaardprijs. En als je die avond nog honger naar cultuur hebt, kan je aan de kassa van theater Carré 40% korting krijgen op tickets voor de beste comedy, muziek en musical.

Amsterdam

Brussel

Dino’s. Nu we je aandacht hebben: Dino’s voor €6 euro. Dat is het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel met de EYCA-app. Natuurlijk heeft Brussel naast dino’s nog veel meer te bieden. Zo is er ook bier. De Gueuze bijvoorbeeld. Toevallig bestaat daar ook een museum voor: Het Brussels Museum van de Gueuze, waar je met de app ook slechts €6 entrée betaalt.

Ook muziekliefhebbers komen aan hun trekken. Met de app kan je het Muziekinstrumentenmuseum volledig gratis bezoeken. Zo speel je nadien altijd eerste viool bij je vrienden als het over - euh - violen gaat.

Brussel

Ljubljana

Slovenië is het fijnste geheim van Centraal-Europa. Niet alleen is bergwandelen er een nationale sport, de hoofdstad is een hotspot voor architectuurfetishisten. Je vindt er classicistische en renaissancegebouwen naast communistische woonpaleizen.

Met EYCA krijg je bovendien tot vijftig procent korting voor je toegang tot alle stadsmusea die het stadje rijk is. Zelfs je verblijf kan goedkoop: je krijgt 10% korting op Hostels van Hostelling International in de stad. En die Slovenen hebben echt aan alles gedacht: Sport Ljubljana geeft je ook 10% korting in hun zwembad.

Ljubljana

Malmö

Als je Kopenhagen beu bent gezien, probeer dan eens de andere kant van het water, in Zweden. Loop er zeker eens langs het Malmöhus, een kasteel uit de 15e eeuw en bovendien een museum waar je vijftig procent korting krijgt met je EYCA-app.

Verder biedt Malmö een hele hoop EYCA-kortingen bij eetgelegenheden: burgers, sushi, falafel, … You name it! Vang ze allemaal op de EYCA-app.

Malmö

Gdansk (Danzig)

Een van de mooiste steden van Europa is zonder twijfel Gdansk. En een van de mooiste schilderijen van de Vlaamse primitieven hangt daar in het Nationaal Museum: Het Laatste Oordeel van Hans Memling. Met je EYCA-kaart kan je het bezoeken voor maar 6 zloty (€1,5) in de plaats van 10. Je krijgt dezelfde korting in alle Nationale Musea in de stad: die van Fotografie en Hedendaagse Kunst inbegrepen.

Als je daarna nog langs de kleurrijke façades van de oude havenstad wandelt, krijg je bovendien nog korting op een hele hoop eetgelegenheden in de stad.

Gdansk
22 januari 2020
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.