Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 culturele weekendtips

5 culturele weekendtips

Weet je niet wat te doen dit weekend? Bestrijd de verveling met onze cultuurtips! Dit zijn de events die je dit weekend niet mag missen.

1. 12 constructieve abstracten

Het Museum voor Abstracte Kunst in Jette viert zijn eerste verjaardag. Dit is het eerste museum in België dat zich volledig toeweidt aan de abstracte kunsten. Voor deze tijdelijke expo ligt de focus op Belgische geometrische abstractie van twaalf kunstenaars. De kunstenaars onderscheiden zich van elkaar door gebruik te maken van uitbundige kleuren of complexe figuren. Daarnaast is er ook een permanente collectie van meer dan 200 werken te bewonderen.

2. Voices of Youth. Unseen Taiwanese films of the 1960s

Dit filmfestival focust op iconische, Taiwanese films van de jaren ‘60 die onlangs herontdekt en gerestaureerd zijn. Twee van de films zijn door Mou Tun-fei geregisseerd, een Chinese regisseur die met zijn familie naar Taiwan vluchtte. Daarom zijn beide films geband in China. Er zijn twee verschillende filmprogramma’s beschikbaar die elks bestaan uit een kortfilm en een langspeelfilm. En allemaal gratis!

3. B-Jazz Rewind /// Concert Philippe Lemm Trio & Jake Walker

Normaal gezien zouden er zes internationale bands het tegen elkaar opnemen in een strijd voor eeuwige roem. Maar gezien het concert niet in Leuven kan doorgaan hebben de organisators een evenwaardig alternatief voorzien. Vijf zaterdagen lang zal je concerten kunnen bekijken van de winnaars van de voorbije jaren, ondersteund door lokaal opkomend talent.

4. Pink Screens - Brussels queer Film Festival

Het tweede filmfestival op het programma: ‘Pink Screens’. Deze films focussen op de LGBTQ+ gemeenschap en hebben vaak een activistische ondertoon over de rechten van de queer gemeenschap. Zo gaat de film ‘Brooklyn Secrets’ over een waargebeurd verhaal van een geïmmigreerde transvrouw zonder papieren in de VS. Elke film heeft zo zijn eigen interessante verhaal over de community. In totaal zijn er elf langspeelfilms en twee kortfilms te bewonderen voor een schappelijke prijs.

5. Visual Velocities: An Animation Walk

KASKcinema viert zijn tienjarig bestaan. Ondanks dat de filmzalen gesloten zijn, hebben ze toch nog een manier gevonden om dit te vieren, met een animatiewandeling. Dwaal door de straten van Gent terwijl je kennismaakt met de Iraanse videokunst. Zoek de zestien QR-codes en kijk alle kortfilms voor de volledige cinema-ervaring in openlucht.

16 april 2021