Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 internationale topalbums uit 2020

5 internationale topalbums uit 2020

Je muziekconcumptie kent waarschijnlijk ongezien pieken in quarantaine. Toch wil het BILL-team graag een goed woordje doen voor deze 5 verse albums uit 2020.

Porridge Radio - Every Bad

Het nieuwste snoepje van de Britse gitaarrevival levert een intens debuutalbum af dat aanvoelt als een reis doorheen het getroebleerd universum van frontvrouw Dana Margolin. ‘What is going on with me?’ vraagt ze zich af in de eerste regels van opener Born Confused, de 10 tracks die erop volgen trachten een antwoord te verzinnen op die prangende vraag. Die zoektocht klinkt even theatraal als urgent, en hamstert emotionele uithalen, voortdurend herhaalde mantra’s en gitzwarte humor. Muzikale volmaaktheid, en dat voor een plaat met een grammaticaal onaffe zin als titel.

Four Tet - Sixteen Oceans

Four Tet van de zeeën remixes die hij maakt voor de groten der aarde zoals Thom Yorke, The XX en Madvillain maar om de 2 à 3 jaar begint hij met een schone lei aan een eigen album. En kijk hier is Sixteen Oceans, een helende therapie van een plaat. Stiekem hopen we dat we deze zomer toch nog de dansbenen mogen strekken op nummers als ‘Baby’ en ‘Teenage Birdsong'. Als dat niet zou lukken is er nog de andere helft van het album dat overstroomt met rustgevende synths en samples uit de natuur. Ying en Yang waren muzikaal nog nooit zo mooi in balans.

The Weeknd - After Hours

Het is intussen twee jaar geleden dat The Weeknd ons verblijdde met een nieuw album. After Hours vormt dan ook een lichtpuntje voor zijn fans in deze vreemde periode. After Hours is een eerder laid back album dat bij elke mood in quarantaine kan beluisteren. Het versterkt telkens het gevoel van dat moment, omdat het zowel funky als rustig is. 'Too Late', 'Hardest to Love' en de track 'After Hours' waar hij zijn album naar doopte, zijn de absolute hoogvliegers.

Porches - Ricky Music

Wat krijg je als je Twin Peaksrevivalisme en emo mengt? Juist ja: hippe vogels. Porches is zo iemand. Hij maakt popnummers die zo uit een serie van het begin van de jaren negentig kunnen komen dus, maar wel met een heel creatieve twist. De hartverscheurende songs blijven je verbazen met de ene na de andere sonore verrassing. En wedden dat het kortste nummer 'PFB' de soundtrack van je isolatie wordt? Het staat namelijk voor ‘Pretty Fucking Bad, it’s looking Pretty Fucking Bad’.

Childish Gambino - 3.15.20

Een nieuw album van Childish Gambino is altijd spannend want hij is echt een kameleon van de hiphop. Fans kennen hem van de puike albums Kauai en Because the Internet, nadien liet hij zijn veelzijdigheid nog zien in het album “Awaken, My Love!” waarin hij haast de vorm van een prediker inneemt. Donald Glover verrast ons in dit numeriek album opnieuw met zwoele funk en soms trippy tracks. Geniet dubbel en dik van de beginnende lente met deze gladde parel.

10 april 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎