Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 legendarische concerten uit de festivalarchieven

5 legendarische concerten uit de festivalarchieven

Er was eens een tijd waar we zorgeloos tussen duizenden anderen konden dansen en meebrullen op live muziek van je favoriete bands. Misschien stond je er vorig jaar nog maar het lijkt nu al een eeuwigheid geleden.

Deze vintage concertbeelden van op de Belgische festivals gaan je nog meer heimwee geven.

Sonic Youth @ Pukkelpop 1987

Kijk een paar seconden naar de mensen in het publiek en je weet meteen dat we in de 80's zitten. Pukkelpop zit nog maar aan de derde editie en trekt nog lang niet zo veel volk als nu maar ze weten wel al wie ze op het podium moeten gooien.

Tool @ Dour 1994

Frontman Maynard James Keenan glijdt over het podium in Dour als een duivelse slang en de VHS-kwaliteit van de video geeft het optreden al helemaal een horrorkantje. Toch zullen de fans van Tool dit concert ophemelen als een hemels stukje livemuziek.

Slayer @ Graspop 1996

De allereerste editie van Graspop Metal Meeting kon meteen rekenen op de komst van Iron Maiden en Life of Agony maar het was ook de eerste keer dat Slayer komt piepen in Dessel. Eigenlijk zijn al hun passages legendarisch maar deze is toch een specialleke.

David Bowie @ Rock Werchter 1997

Wij zouden een nier geven om erbij geweest te zijn op deze editie van Rock Werchter met Daft Punk, David Byrne en Radiohead. En natuurlijk om David Bowie aan het werk te zien, misschien wel de geniaalste muzikant die ooit op aarde (en elders) leefde.

The Skatalites @ Lokerse Feesten 2002

Ska en reggae van de bovenste plank, daarvoor moet je bij The Skatalites zijn. Dat weet de organisatie van de Lokerse Feesten al langer want ze nodigen hen uit in 1997 en 2002 en beide meesterlijke concerten belandden op één lange DVD.

Bonus: Tomorrowland 2005 Aftermovie

Als trouwe fan van het grootste dancefestival ter wereld ken je deze video misschien al maar het is toch leuk om hem ook in dit lijstje te gooien. Het is onvoorstelbaar om te zien hoe kleinschalig ze in Boom zijn vertrokken in 2005 en er toch al alles aan deden om de bezoekers een magische ervaring te geven.

28 juli 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎