Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 manieren waarop Minecraft kunst kan zijn

5 manieren waarop Minecraft kunst kan zijn

Dat kunst en gaming hand in hand gaan, geloven we al langer. Maar Minecraft is van een heel ander niveau. Door de Lego-achtige vrijheid die je in het spel hebt, kan je artistieke werelden creëren alsof het schilderen op een canvas is. Dit zijn de meest indrukwekkende projecten.

Minecraft Middle Earth

De wereld van Tolkien is een inspiratiebron geweest voor veel fantasiecreaties. Maar die leent zich ook perfect om omgezet te worden tot een Minecraftwereld. De meest geslaagde (en langst lopende) versie ervan is Minecraft Middle Earth.

Tate Worlds

TATE Modern (een museum in Londen) kwam in 2014 al met het idee om Minecraftwerelden te combineren met hun lopende expo’s. Deze Tate Worlds zijn leerrijke minispelletjes waarin schilderijen worden omgevormd tot werelden waarin je kan bijleren over het werk zelf.

Star Wars nagemaakt in Minecraft

Ook film moet het ontgelden. Echt álles kan worden nagemaakt in Minecraft, zo blijkt...

De werken van BlockWorks

BlockWorks is een bedrijf dat Minecraftwerelden maakt. Klinkt dat als een droomjob? Ze zijn wel enorm getalenteerd. Bekijk zelf enkele werken:

De Mona Lisa

De pixel art community van Minecraft, dat zijn mensen die 2D tekeningen maken met blokken in Minecraft, is gigantisch. Meestal blijft het bij kleine tekeningetjes van Baby Yoda of Spongebob, maar deze artiest ging toch een stap verder.

BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips