Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 museumtours die je de quarantaine doen vergeten

5 museumtours die je de quarantaine doen vergeten

Leven in corona-quarantaine: het dwingt een mens om creatief te zijn. Voel je de behoefte om even te ontsnappen aan je huiskamer? Ga samen met ons virtueel op wandel en waan je in deze Belgische musea.

Museum Vleeshuis interior

Raken oude muziekinstrumenten een snaar?

Het Museum Vleeshuis in Antwerpen dateert uit de zestiende eeuw en telt zeven verdiepingen, van de kelder tot de nok van het dak. Hier worden zeshonderd jaar aan muziek, dans en eeuwenoude muziekinstrumenten tentoongesteld. Zet wat klassieke muziek op, wals door de living en beeld je in dat de Antwerpse muzikanten op een oude tamboerijn of harp speelden.

Je hoeft niet te gluren door het sleutelgat! Werp gewoon een blik doorheen de rijke geschiedenis van dit gildehuis via een virtuele rondleiding.

4809196551 a5f3c9795b k

Beleef meer met onze striphelden

Eindelijk tijd om die strips nog eens uit de boekenkast te halen. Ga zitten aan de open haard en beleef de nostalgische momenten van Asterix en Obelix opnieuw of verbaas je over de tekenkunst van Hergé en zijn avontuurlijke held Kuifje.

Benieuwd naar het verhaal achter de strips? Spring virtueel even binnen in het Belgische Stripcentrum in Brussel en laat je kinderlijke fantasie helemaal los.

1024px Gent STAM Onthaal 12 10 2010 10 30 09

Gent uit de doeken: vroeger en nu

Wil je binnenkort op citytrip naar Gent? En ben je benieuwd naar het verhaal van deze middeleeuwse stad? Ga op wandel in het virtuele stadsmuseum van Gent: STAM.

De veertiende-eeuwse abdij, het zeventiende-eeuwse klooster en de eenentwintigste-eeuwse nieuwbouw vormen samen het STAM en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Verleden, heden en de toekomst ontmoeten elkaar: van middeleeuws metropool tot stad van kunst en cultuur. Klikken en wegwezen!

1024px La Boverie Luik 23 08 2018 13 24 38

Ontdek de schatten van Luik

De mooiste kunst van de stad Luik op één plek verzameld? Jawel, het is het geval in La Boverie. Grote meesterwerken zoals die van Monet, Picasso, Magritte en Delvaux hangen hier aan de muur. Een virtuele rondleiding geeft je een historisch overzicht van de zestiende eeuw tot nu.

1024px Museum Kunst Geschiedenis Brussel 20181227 entree

Een kunstig allegaartje in het Museum Kunst en Geschiedenis

In de fotogalerij van het Museum van Kunst en Geschiedenis snuister je door een ruim aanbod aan kunstwerken. Je vindt er bijvoorbeeld enkele pronkstukken uit de muziekwereld, zoals een hommel: een eeuwenoude viool. Maar evengoed komen een drinkhoorn als grafgift of een Egyptisch mummiemasker in je vizier.

23 maart 2020
TessJacobs

'Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan' - Camus