Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 muzikanten die bij de jeugdbeweging zaten

5 muzikanten die bij de jeugdbeweging zaten

Op de Dag van de Jeugdbeweging mogen Chirojongen, Chiromeisjes, Scouts, Gidsen, KLJ'ers en KSA'ers zichzelf in de bloemetjes zetten. De perfecte soundtrack voor de hoogdag voor jeugdbewegingen? Een van deze artiesten die zélf in de jeugdbeweging zaten.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Heel wat activiteiten worden geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie. Check even op de site van de organisator.

Black Box Revelation

Een mooier Chiroverhaal wordt het niet: Jan Paternoster en Dries Van Dijck leerden elkaar kennen in de Chiro van Dilbeek. De rest is zo goed als geschiedenis. Ze gingen platen opnemen in de VS en werden een van de bekendste Belgische bands.

Noémie Wolfs

Noémie Wolfs, die bekend werd als zangeres van Hooverphonic, begon haar carrière bij de scouts. Of ze daar haar excellente muzieksmaak kreeg? We denken van wel. Zo werken jeugdbewegingen nu eenmaal.

Wim Soutaer

Het kan keren. Het ene moment zit je in je korte broek bij je lokale Chiro en het andere moment is je bekendste nummer op zowat elke Chiro te horen. Allez, nog één keer dan: Allemaal!

Oliver Symons

We kennen Oliver Symons van Bazart en Warhola, maar in den beginne was hij een gewone jongen die bij de Chiro van Sint-Job bij Brecht zat. Tot hij natuurlijk kanshebber was om België te vertegenwoordigen op Eurosong For Kids.

Wannes Cappelle

De frontman van Het Zesde Metaal zien we nog zo voor ons in zijn Chiro-outfit. Misschien komt het omdat hij nog altijd in zijn lokaal dialect zingt? Geen idee, maar voor ons staat Chiro Wevelgem nu op de kaart.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips