Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 niet te missen events op kunstenfestival Pilar ASAP

5 niet te missen events op kunstenfestival Pilar ASAP

Pilar is dé artistieke plek aan de VUB om talent te ontdekken. Het multidisciplinaire festival PILAR ASAP zie je artiesten en kunstenaars aan het werk waarvan ook wij vinden dat ze snel mogelijk op grotere podia staan.

Tentoonstelling: These Selves

Weet jij wie je echt bent? Welke gebeurtenissen hebben je leven en persoonlijkheid veranderd? Wil je soms iemand anders zijn?

De expo These Selves toont werken die thema’s als meervoudige identiteit, genderfluïditeit, intersectionaliteit & stereotypen uitdagen en bevragen.

Theater: Passing the Bechdel Test

De Bechdeltest wordt gebruikt om films, tv en theater te testen op seksime. Je werk slaagt als minstens twee vrouwen in het verhaal het hebben over een ander onderwerp dan 'mannen'.

Tekstfragmenten uit onder andere brieven, dagboeken en essays geschreven door vrouwelijke auteurs zoals Virginia Woolf en Maggie Nelson worden verwerkt in dit feministisch theaterstuk.

Muziek: Ozferti + Susobrino

Eerst deed hij het solo maar nu staat Ozferti met zijn mix van ethio-jazz, woestijnrock en electronica voor het eerst met een live band op het podium.

Vooraf kan je de stevigheid van je stoel al eens testen op de beats en percussie van Susobrino, die we al nomineerden voor onze BILL Award 2018 dankzij de geniale EP "Mapajo" waar hij enkel opgenomen geluiden van zijn reis naar Bolivia gebruikte.

Muziek: Ruby Grace + Chibi Ichigo + EMY

Bereid je voor op een kudde oorwurmen want Ruby Grace kan net zo goed synoniem zijn voor catchy.

Chibi Ichigo
komt nummers brengen uit haar aankomende album vol ontwapenende teksten in het Russisch, Engels en Nederlands.

Popgitariste EMY is 21 maar kon al een derde plaats bemachtigen in 2018 op de Humo's Rock Rally en toen had ze nog geen band achter zich staan.

Podium: Audre Lorde in Europese context

Verschillende kunstdisciplines komen samen om het werk van de Caraïbisch-Amerikaanse Audre Lorde te eren. Ze was zwarte lesbienne, moeder, dichter, feminist, activist, auteur en professor.

Radna Fabias
, Loulou João, Jaouad Alloul en Lisette Ma Neza brengen een artistieke interpretatie van haar essays, gedichten en inzichten.

05 oktober 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎