Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 talentvolle artiesten op BSF die je nog niet kent

5 talentvolle artiesten op BSF die je nog niet kent

De affiche van het ondergewaardeerde Brussels Summer Festival is een ontdekkingsreis.

Summerfestival in Antwerpen is al een paar jaar afgevoerd maar in Brussel gaa het gelijknamige feest zoals elk jaar sinds 2002 gewoon door. Dj’s zal je er niet makkelijk vinden maar wel headliners zoals Christine and the Queens, en Rudimental. Toch staat er ook heel wat te ontdekken talent op de line-up. Van deze vijf bands en artiesten hadden wij nog nooit gehoord. Jij wel?

Stuck In The Sound (15/8)

De kaap van 70 miljoen (!) views is bereikt op hun videoclip van ‘Let’s Go’ en toch is deze band uit Parijs nog nooit eerder op onze radar verschenen. De geniaal geanimeerde videoclip zal er misschien mee te maken hebben maar een klein kind kan horen dat deze band steengoed klinkt. Kijk: ze staan zelfs op Guitar Hero. Hoe kunnen we deze gasten nog niet kennen?

Ozya (15/8)

Deze dame uit onze eigen hoofdstad heeft grote ambities en lijkt daarin te slagen want ze werkte al samen met de producer van London Grammar en Birdy voor haar nieuwe EP. Haar melancholische muziek gaat zeker goed overkomen in zaal La Madeleine. Als je al in de mood wil komen: haar zelfgemaakte videoclip van ‘Would You Remember Me’ raakte ons recht in de feels.

Feu! Chatterton (15/8)

Ze zien er misschien uit alsof ze met een tijdreismachine zijn teruggebliksemd naar de jaren ‘70, maar hun sound is de perfecte mengeling van retro- en moderne muziek. Surf mee op hun milkshake van chanson en surfrock. Je gaat het je niet beklagen.

S.Pri Noir (16/8)

Heb je Franstalige vrienden of ga je binnenkort op reis naar onze zuiderburen? Ga dan zeker eens kijken naar deze opkomende rapper uit Parijs zodat je kan stoefen tegen iedereen die je tegenkomt dat je hem zo vroeg in zijn carrière al hebt zien optreden. S.Pri Noir wordt de nieuwe superster van de Franstalige hiphop, geloof ons.

Graviity (17/8)

Op 20 september zullen we misschien eindelijk het antwoord weten op deze vraag: zijn er ooit aliens op aarde geweest? Eigenlijk kunnen we die stormloop op Area 51 beter afgelasten want een ruimtewezen komt gewoon optreden in ons land. Ga eens een kijkje nemen bij Graviity, stuiter mee op zijn/haar/het/… buitenaardse beats en open je derde oog.

YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips