Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 topfilms die deze zomer uitkomen

5 topfilms die deze zomer uitkomen

De bioscopen zijn weer open en dat wil zeggen dat er ook weer nieuwe films kunnen uitkomen. Voor deze 5 kersverse films moet je zeker een plekje reserveren.

Escape from Pretoria

2 witte mannen die in het Zuid-Afrika van 1979 in de gevangenis belanden voor het spreiden van anti-apartheidpamfletten proberen te ontsnappen met... zelfgeslepen houten sleutels. Escape from Pretoria is een politiek geladen film met humor, spanning en Daniel Radcliffe in een van de hoofdrollen.

Pinocchio

Het verhaal van de houten pop die een echte jongen werd, ken je al. Toch gaat deze Italiaanse versie nog een heel stuk verder want alle personages worden nu ook door echte mensen gespeeld, met angstaanjagende make-up en in een wel héél duistere setting.

Öndög

Öndög betekent ei in het Mongools. Wat dat te maken heeft met de moord op de steppe in de film, laten we aan jullie over. Dat de film vorig jaar al de prijs voor beste film won op Film Fest Gent zegt eigenlijk al genoeg om te gaan kijken.

Beanpole

Iya en Masha keren terug naar het verwoeste Leningrad na de Tweede Wereldoorlog om hun leven weer op te bouwen. De Russische inzending voor de afgelopen Oscars won ook de prijs voor beste regisseur op het filmfestival van Cannes in de categorie voor films met verhalen die een tikkeltje anders zijn dan de rest en veel meer aandacht verdienen. Kaartje kopen dus.

Tenet


Tenet is zo'n film waar mensen een kruisje voor zetten op hun kalender, op 12 augustus om precies te zijn. De langverwachte nieuwe van Christopher Nolan over een geheim agent die Wereldoorlog III moet voorkomen met tijdsomkering, gaat gegarandeerd met je brein fucken zoals de regisseur dat al uitlokte met Inception en Interstellar.

08 juli 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎