Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 virtuele tours met een twist

5 virtuele tours met een twist

Je wil geen meter van je bed verwijderd zijn, maar je wil toch het gevoel creëren dat je door een museumhal kuiert? Wij voelen hetzelfde. Een virtuele expo is de oplossing. En wij verzamelden er een paar die echt de moeite waard zijn.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

De adventskalender van Museum Mayer van den Bergh

Advent museum mvdb

Het klinkt misschien wat oubollig, maar een adventskalender die aftelt naar Kerst met achter elke deur iets lekkers, daar tekenen we altijd voor. Bij Museum Mayer van den Bergh (waar de Dulle Griet hangt) is dat lekkers voorwerpen uit hun collectie. Je leert bij over wat Kerstmis betekende voor Antwerpenaren in de geschiedenis.

Koffie Stories

Koffie

Er is een plantje dat onze ochtenden draagbaar maakt en dat is koffie. Tijd om dat plantje te bedanken, dachten een hele hoop Brusselse musea. Zij maakten Koffie Stories: een online expo over die infusie waar iedereen een boontje voor heeft.

Open M

Open m

Een van de meest bijzondere musea van Leuven is M: het plaatst hedendaagse en oude kunst naast elkaar om zo een verhaal te creëren. Ook Leuven zélf is belangrijk. Vaak vinden de voorwerpen terug weerslag op de stad. En het beste van al: je kan het museum gewoon in je zetel bezoeken.

These Selves

These selves

Als je jong talent aan het werk wilt zien, dan moet je in Brussel normaal bij PILAR zijn. De expo ‘These Selves’ kon door de crisis niet doorgaan, daarom plaatsten ze die integraal online, zodat dat jong talent toch nog dat plekje krijgt dat het verdient.

Van Eyck

Van eyck tour

De expo is al een tijdje gedaan, maar de mooiste virtuele tour die je kan doen blijft misschien toch die over Jan Van Eyck. Je kan de volledige expo bezoeken mét audiogids.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips