Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 voorstellingen die in première gaan op Podium 19

5 voorstellingen die in première gaan op Podium 19

Wil je meer cultuur in je tv-avond stoppen? Met Podium 19 geniet je gratis van de nieuwste voorstellingen, optredens en concerten uit Vlaamse en Brusselse kunstinstellingen. In première op tv, en te herbekijken op VRT NU.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

De betoverende muziek van Absynthe Minded

De artiesten missen het publiek en het publiek mist de artiesten. Er zijn al heel wat oplossingen verzonnen om elkaar te verbinden en zo is het openstellen van de VRT Toots Studio voor optredens ook een mooi initiatief.

Absynthe Minded, een van de bekendste Belgische popbands aller tijden, kent elk hoekje van die beroemde studio al sinds 2010.

Jazzband Nordmann presenteert hun nieuwe album

In Velvet, zo heet het nieuwe album van jazzband Nordmann. Een nieuwe sound met meer electronica en minder gitaren geeft de tien verse nummers een dansbare toets.

Het verhaal achter de gele hesjes

Een protesteerder komt na een misverstand onder de wielen terecht van de truck van iemand waarvoor hij protesteerde. Dat is de premisse van Geel Hesje, een theaterstuk dat je afgelopen zomer nog in openlucht kon bewonderen.

Na deze voorstelling van Het Nieuwstedelijk begrijp je zeker wat meer van het dubbelzinnige verzet dat de gele hesjes of gilets jaunes organiseerden in 2018.

Twee lichamen in gesprek

Bevreemdend, bijna acrobatisch, gaan de lichamen van dansers Alexander Vantournhout and Axel Guérin praten met elkaar. Ze tasten de grenzen af wat fysiek mogelijk is en komen zo in grappige posities terecht, op zoek naar de perfecte balans.

Brugge: de opera

Paul verliest zichzelf na de dood van zijn vrouw in obsessief gedrag en illusies. Hij dwaalt rond in het lege en dode Brugge, het slapende Venetië van het noorden.

Totaal geen idee hoe je naar zo'n operavoorstelling kijkt? We got you.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips