Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 voorstellingen om mee te beginnen op podiumaanhuis.be

Ben je op zoek naar leuke theater- of dansvoorstellingen online? Dan is podiumaanhuis.be dé plek om iets nieuws te ontdekken, nu de theaterzalen gesloten zijn. Weet je niet waar te beginnen? Wij tippen alvast deze voorstellingen.

The only way is UP

The only way is up

Grote dromen, plannen of net het gebrek eraan: dit theaterstuk omvat vier levenslopen van kind tot oudere in één verhaal. De vier hoofdpersonages - die gespeeld worden door twee acteurs - maken dit muzikaal stuk grappig, ontroerend en op het randje van banaal. Uiteindelijk blijkt natuurlijk dat plannen of het gebrek eraan allemaal leiden naar één en hetzelfde moment van reflectie.

dUb

D Ub

Als je bevreemdende en visueel verbluffende voorstellingen zoekt die de grenzen tussen dans en theater aftast, dan ben je bij fABULEUS altijd aan het juiste adres. Samen met choreograaf Karolien Verlinden maakten ze dUb. Daarin combineren ze geluiden, beweging en doodgewone huiselijke decorstukken op een onorthodoxe manier om zo unieke en grappige situaties te creëren. Daarbovenop doet een van de vroegere genomineerden voor de BILL Award, Piet Van Dycke, mee in deze voorstelling.

Screws & Stones

Screws Stones

Alexander Vantournhout zorgt er graag voor dat dansers met niet-alledaagse voorwerpen of situaties aan de slag gaan. In Screws & Stones zijn dat bijvoorbeeld ijsschoenen die voor meer grip en balans zorgen of een bowlingbal die net het tegenovergestelde doet. Het maakt de voorstelling spannend en soms zelfs ontroerend.

Onvoltooid Verleden

5e8c3076dc7a92348019471b onvoltooid verleden

Om een boek of theatertekst van Hugo Claus op scène te brengen heb je soms héél sterke acteurs nodig. En dat is net hetgene dat Olympique Dramatique heeft kunnen bolwerken. Jan Decleir en Tom Dewispelaere spelen respectievelijk een onderzoeker bij de politie en een man die tegen wil en dank in een kluwen van criminaliteit terechtkwam. Ze hebben niet veel tierlantijntjes nodig om het verhaal te doen binnenkomen, gewoon een decor en zichzelf.

Tornar

(c) Danny Willems
(c) Danny Willems

Deze dansvoorstelling gaat over een maatschappij die na de doortocht van een tornado de maatschappij opnieuw probeert op te bouwen. Het meest merkwaardige element dat choreograaf Seppe Baeyens toevoegt is de 91-jarige man die op het podium nog meedanst. Dat zorgt, samen met de herkenbare bewegingen voor soms grappige taferelen.

BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips