Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

5 vreemde films die je gratis kan bekijken

Het internet staat synoniem voor vreemd. Deze films spannen de kroon.

1. Night of the living dead (1968)

Zombies nemen de wereld over! Dat klinkt alles behalve vreemd of nieuw. Het is zelfs een cliché. Het is een goedkope en slecht gemaakte indiefilm uit de jaren zestig en toch worden er maatschappelijk relevante vragen gesteld die nog steeds steek houden. Bovendien heeft de film het zombiefilmgenre helemaal hervormd tot wat het nu is.

2. Evidence (1995)

Als je Koyaanisqatsi hebt gezien, weet je dat Godfrey Reggio en minimalistische muziek van Phillip Glass een match made in heaven zijn. In deze film is er ook minimalistische muziek op de achtergrond. Dat alles terwijl kinderen doods in de lens staren. Reggio zette namelijk een hele hoop kinderen voor een televisiescherm, om zo aan te kaarten dat ze stilaan doodgaan vanbinnen.

3. The Point (1971)

Als je Harry Nilsson de soundtrack van je film laat maken, kan die maar beter een punt hebben. Deze animatiefilm heeft geen punt. En tegelijkertijd veel punten. Soit, het is een vreemde animatiefilm over een kleine ronde jongen die verbannen wordt uit zijn puntige wereld. En onderweg komt die veel rare personages tegen.

4. The Wasp Woman (1959)

Stel dat je een beautybedrijf leidt waarvan je zelf het gezicht bent. Natuurlijk verkopen jouw producten niet meer als je zelf ouder wordt. Dan spuit je jezelf in met sap van een wespenkoningin waardoor je terug jonger wordt, as you do. Wat - o - wat kan er mislopen?

5. La Dialectique Peut-Elle Casser Des Briques? (1973)

In Frankrijk was het in de jaren zeventig eventjes de rage om gevechtsfilms uit China te dubben tot een compleet andere film. En zo geschiedde: een vreemde prent waarin de hoofdpersonages constant palaveren over klassenstrijd en ideologie. Én ze hebben zotte gevechtsmoves.

31 maart 2020
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.