Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

6 comedyshows om thuis mee te lachen

6 comedyshows om thuis mee te lachen

Een goede comedian bekijk je liefst live. Dat zal nu helaas even niet lukken. Plan B: je laptop. Dat treft: dit zijn onze 6 favoriete shows die je volledig online kan bekijken.

1. Xander De Rycke lacht met middelmatige tv

Al enkele jaren neemt Xander De Rycke in Houdt het voor bekeken het voorbije televisiejaar op de korrel. Hij zet deze show ook elk jaar op YouTube - bedankt, Xander.

In de editie over 2018 en 2019 lacht hij met reboots van reboots, overdreven nostalgie en FC De Kampioenen-films. En passant geeft hij zelfs enkele tips voor een Dutroux-film. Gedurfd.

2. Hannah Gadsby houdt een spiegel voor

In Nanette geeft de Australische Hannah Gadsby haar eigen draai aan stand-upcomedy. Ze combineert scherpe punchlines met onthullingen over pesterijen die ze heeft ondergaan vanwege haar seksuele geaardheid.

Gaandeweg maakt ze pijnlijk duidelijk dat (haar) zelfspot weinig te maken heeft met bescheidenheid, dan wel met zelfvernedering. Er valt eigenlijk weinig te lachen. Een absolute aanrader.

F89d76b272332cd711a770a081e82d8d

3. Brigitte Kaandorp brengt een cursus cabaret

Brigitte Kaandorp is de tante die we allemaal hebben: luid, chaotisch en ze zegt continu awkward dingen. Maar dan een miljoen keer grappiger. Ze heeft dan ook een reputatie als een huis, of liever een heel appartementsblok.

In Cabaret voor beginners deelt ze haar tienstappenplan voor een degelijke zaalshow. Wat je daarmee doet, kies je uiteraard zelf, maar hilarisch is het sowieso.

4. De Niet Zo Serieuze Sprookjes

Wekelijks nodigt comedian Jeron Dewulf een bevriende comedian of improvisator uit voor een aflevering van De Niet Zo Serieuze Sprookjes. Jeron Dewulf is wereldkampioen improviseren, dus hij is er ongetwijfeld goed in.

Het concept? Ze vragen aan het publiek om een titel te bedenken en verzinnen er vervolgens ter plekke met z'n tweeën een heel sprookje rond. Dat levert zeer bijzondere verhalen op.

Schermafbeelding 2020 03 18 om 18 03 12

5. Hans Teeuwen

Al bijna 30 jaar schreeuwt en schopt Hans Teeuwen tegen alles wat politiek correct, degelijk en normaal is. Dat is niet anders in Echte Rancune, zijn show uit 2016. Krankzinnig, angstaanjagend en heerlijk.

6. Taylor Tomlinson haat 25 zijn

Taylor Tomlinson is 25 en heeft een Quarter-Life Crisis. Want het suckt om begin de 20 te zijn terwijl al je klasgenoten trouwen en kinderen krijgen. Het suckt om eindeloos te daten. Taylor maakte er een hilarische set van.

20 maart 2020
JokeVan der maelen

Ik had er ook meer van verwacht.