Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

6 expo's hedendaagse kunst waar je naartoe moet dit najaar

6 expo's hedendaagse kunst waar je naartoe moet dit najaar

In het najaar beginnen traditioneel enkele sterke expo’s in onze musea. Dit is de selectie van tentoonstellingen die je in de gaten moet houden.

Philippe Vandenberg - 'Molenbeek' in BOZAR

Tijdens de laatste jaren van zijn leven woonde de Gentse kunstenaar Philippe Vandenberg in Sint-Jans-Molenbeek. BOZAR brengt een ode aan die periode in het leven van de kunstenaar. De werken op papier zijn kleurrijk, vaak tekst, maar ze hebben een donkere inhoud.

Thomas Demand - 'House of Card' in M Leuven

De Duitse kunstenaar Thomas Demand maakt sculpturen. Of nee, hij maakt foto’s van sculpturen. Thomas Demand is dus fotograaf. En de sculpturen die hij fotografeert zijn vaak bijna architecturale modellen of verwijzingen naar beelden in het collectieve geheugen.

Randa Maroufi - 'Being Places' - Mu.ZEE

Randa Maroufi laat zich inspireren door plekken waar mensen samenkomen voor haar foto’s en films. Op het eerste zicht lijken de werken ook op gedocumenteerde beelden van zo’n plaatsen. Maar bij nader inzien is er een tegenstelling aan de gang. Zijn de beelden in scène gezet?

Vanaf 24 oktober in Mu.ZEE in het kader van hun Enter-reeks.

Anna Boghiguian - Solotentoonstelling - SMAK

Anna Boghiguian werd als Armeense in Caïro geboren en reisde daarna heel de wereld rond om er werk te maken. Dat werk is zo breed als de mensen die ze op haar reizen tegenkwam. Verwacht je aan sculpturen, tekeningen, schetsen, schilderijen, …

Ekaterina Muromtseva – 'Quarter to twelve' - M HKA

Een gigantische installatie van bewegende tekeningen die met elkaar interageren, dat is het werk van de Russische Ekaterina Muromtseva dat binnenkort in M HKA in Antwerpen te zien zal zijn.

'Oooh. Back to normal?' - Z33, Netwerk Aalst, Stichting IJsberg

Drie exporuimtes kaarten the elephant in the room aan. In een groepsexpo op drie locaties stellen de kunstenaars de vraag of de huidige gezondheidscrisis en alle gevolgen van dien een blijvende impact nalaten op onze wereld.

Vanaf 29 augustus 2020 in Netwerk in Aalst, Z33 in Hasselt en Stichting IJsberg in Damme.

BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips