Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

6 meesterwerken die niet in musea hangen

6 meesterwerken die niet in musea hangen

Kunst hangt niet uitgesloten in musea, echte kunstliefhebbers herkennen meesterwerken overal.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Het Antwerps juweel schittert midden in het historisch centrum. De kerk hoort tot de Brabantse gotiek, de indrukwekkende architectuur en beeldhouwwerk maken van deze kathedraal een meesterwerk.

Onze Lieve Vrouwe Kathedraal in Antwerpen

De man die de wolken meet

Dit vier meter hoge, bronzen standbeeld van Jan Fabre beeld een man af die eindeloos de wolken meet. Fabres absurditeit herken je van ver. Het beeld is een metafoor voor alle kunstenaars en filosofen die onbereikbare doelen nastreven.

Je vindt dit standbeeld bovenop het SMAK in Gent, in deSingel in Antwerpen en in de hal van luchthaven Zaventem.

De Maagd

Micha√ęl Borremans maakte dit mini schilderij op de klokkentoren van de Gentse stadshal. Het kunstwerk beeldt een jong meisje af met een zwart kleedje met witte kraag. Uit haar ogen komen er witte lichtstralen die gericht zijn op de stadshal. hij verwijst hiermee naar de maagd die op het Lam Gods afgebeeld staat.

Het Havenhuis

Zaha Hadid ontwierp dit moderne gebouw. Het kunstwerk lijkt een mix van een diamant en en de onderkant van een zeilboot, dit symboliseert de twee belangrijkste elementen van Antwerpen: de haven en de diamantindustrie. Hadid staat gekend voor haar hypermoderne architectuur, abstracte vormen en interessant materiaal. Je kan ook een rondleiding krijgen in het gebouw en van het prachtige uitzicht op de Schelde genieten.

Antwerpen Havenhuis 5

Piotr Szlachta

Als je aan Street Art denkt, dan denk je niet meteen aan Pieter Bruegel. Kunstenaar Piotr Szlachta bracht daar verandering in, hij maakte zijn eigen versie van ‚ÄėLandscape with the Flight into Egypt‚Äô van Pieter Bruegel. Dit meesterwerk kan je bezichtigen in de straten van Brussel, het is een onderdeel van de Bruegel Street Art Tour.

ROCK STRANGERS

Arne Quinze maakte deze reusachtige, oranje, metalen sculpturen om de grauwe omgeving wat kleur te geven. Hij bekritiseerd de eentonige stedenbouw in Belgi√ę en 'verstoord' het straatbeeld met zijn kleurrijke, conceptuele kunst. Ga de beelden zelf bekijken in het Beaufort beeldenpark in Oostende.

Gerelateerde tips