Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

6 musea die je waarschijnlijk nog niet bezocht hebt

6 musea die je waarschijnlijk nog niet bezocht hebt

Ben je de musea in je buurt beu gezien? Deze afgelegen musea zijn perfect voor een fietstochtje of daguitstap.

Verbeke Foundation

Het museumdomein ligt pal naast de snelweg in Kemzeke, klinkt niet al te aantrekkelijk, maar wel heel makkelijk te bereiken met de auto. Het openbaar vervoer of de fiets is een ander verhaal: anderhalf uur, even lang als een autorit naar Rotterdam. De permanente private collectie van Geert Verbeke is de droom van vele kunstkenners. Ook jonge kunstenaars verdienen een plaats in de wisselende tentoonstellingen. Symbiose van natuur en kunst staan centraal in de Verbeke Foundation. Achteraf kan je nog een wandeling maken in het omringende beeldenbos.

museum Dhont-Dhaenens

Dit hedendaagse kunstencentrum bevindt zich op 33 minuten fietsen van het station Gent Sint-Pieters. Kunst is voor hen meer dan een mooi object, kunst moet vragen oproepen bij de toeschouwer. Ze zijn dus niet bang van controversiële thema's. Museum Dhont-Dhaenens ligt midden in de Leiestreek. Wissel het drukke stadsleven voor een fietstochtje langs de Leie.

Middelheim museumpark

Wandel je graag in een park en hou je van kunst? Dan is dit museumpark een aanrader. Het Middelheimmuseum bevindt zich net onder Berchem, op nog geen half uurtje van het levendige centrum van Antwerpen. Wandel door de beeldentuin of neem een kijkje in het archief in het Braempaviljoen. Na al dat wandelen is het tijd voor een drankje in het Museumcafé ‘MIKA’.

Kunst in open ruimte

Als je Limburg hoort, dan denk je meteen aan urenlang fietsen tussen de oneindige boomgaarden. Tussen de natuur vindt de kunstliefhebber ook verschillende kunstinstallaties. Het doorkijkkerkje ‘Reading between the Lines’ van Gijs Van Vaerenbergh en het houten 360° uitkijkpunt ‘Untitled #158’ van Aeneas Wilder zijn een must. Ontdek het kunstig parcour en geniet van de Limburgse natuur.

Hergé Museum

Alle Kuifje fans er heen. Op vijf minuten wandelafstand van het Louvain-La-Neuve station vind je het Hergé Museum. Het bootachtige gebouw bestaat uit acht zalen die elks een deel van Hergés oeuvre belichten. Betreed de fantasiewereld van Hergé en ontdek de originele tekeningen, films en zeldzame voorwerpen.

FeliXart Museum

FeliXart ligt in de kleine gemeente Drogenbos, dertig minuten met de tram vanuit Brussel. Het museum is een ode aan de modernistische schilder en boer Felix De Boeck. De focus ligt op historische en hedendaagse avant-gardekunst. Het museum ligt naast een oude hoeve en woonplaats van De Boeck. ‘De Groene Wandeling’ van Brussel tot de Zennevallei, doorkruist zijn natuurgebied. Trek je wandelschoenen aan en je bent vertrokken.Gerelateerde tips