Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

6 Spotify-lijsten die activisme aanwakkeren

6 Spotify-lijsten die activisme aanwakkeren

Spotify kent je door en door dankzij haar onfeilbaar algoritme. Tijd om die eeuwige sleur te doorbreken en eens voorbij de horizon aan bekende artiesten en genres te kijken. Dat kan met één van deze zes Spotify-lijsten die niet enkel goede nummers aan elkaar rijgen, maar ook de activist in je naar boven halen.

1) Climate Change

Lengte: 14 uur
Met muziek van: Radiohead en Sharon Van Etten

Een lijst voor iedereen die een hele dag wil vullen met muziek over klimaatverandering speciaal samengesteld door het museum voor climate change in het Verenigd Koninkrijk.

2) Queer PRTY 2020

Lengte: 3 uur
Met muziek van: The Internet en BROCKHAMPTON


Muziek gemaakt voor en door queer-artiesten (of queer-supporters). De maker van het lijstje verkondigt dat het nummers zijn voor de basic gays, hipster gays en iedereen uit de LGBTQTIA-community.

3) Protest Anthems

Lengte: 2u30 uur
Met muziek van: U2 en Dolly Parton


Als je naar het geluid van protest wil luisteren, is er deze ultieme soundtrack met muziek over verandering, van vroeger en nu.

4) The Future is Female

Lengte: 2 uur
Met muziek van: Lizzo en Princess Nokia

Elke week krijg je in deze afspeellijst de 30 heetste platen te horen van vrouwelijke artiesten.

5) Animal rights legends

Lengte: 1u15
Met muziek van: The Smiths en Bryan Adams


PETA, een van de bekendste dierenrechtenorganisaties ter wereld, verzamelde voor alle muziekliefhebbers nummers van bekende dierenrechtenactivisten.

6) George Floyd

Lengte: 1u30
Met muziek van: Childish Gambino en Beyoncé


Het concept van deze playlist is heel simpel: een ode aan George Floyd, de zwarte Amerikaanse man die vermoord werd door een politieagent en wiens dood de 'Black Lives Matter'-beweging heropflakkerde. Op de lijst hoor je enkel het beste van de zwarte Amerikaanse muziekwereld.

05 juni 2020

Gerelateerde tips