Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

6 tips voor een culturele valentijnsdate

6 tips voor een culturele valentijnsdate

Valentijn moet niet altijd cliché zijn. Je kan ook samen naar een museum of expo gaan, maar het mag toch net dat tikkeltje meer zijn, niet? Met je lief, je vrienden of je moeder? Het kan allemaal!

Samen in het donker

Wil je samen met je lief valentijn eens op een andere manier beleven? Of ben je niet zo’n liefhebber van deze dag, maar wil je op 14 februari toch uit die luie zetel komen? In museum Belvue kan je die avond in het donker kennis maken met België en zijn historie. Hoe kan je dan iets zien? Je gaat op speurtocht met je zaklamp!

Paleizenplein 7, 1000 Brussel

Museum Belvue

Samen onder water

Brugge steekt het Beirebad op valentijn in een sportief jasje. Vanaf 20u tot 22u wordt het zwembad omgetoverd tot een romantisch paradijs. De lovebirds worden getrakteerd op cocktails aan de bar. De winnaars van de beste valentijnsslogan krijgen een relaxerende massage in het subtropisch zwembad of een sprookjesachtig diner.

Doornstraat 110, 8200 Sint-Andries

Samen op avontuur

Breng jij Valentijnsdag liever door met vrienden of familie? Bij Citypolis Antwerpen kan je in groep genieten van een avontuurlijke avond.

Citypolis speelt zich af in een fictieve stad waar je allerlei interactieve opdrachten moet uitvoeren. Alle deelnemers worden verdeeld in kleinere groepjes die tegen elkaar moeten strijden.

Frankrijklei 119, 2000 Antwerpen

Citypolis Antwerpen

Samen koken

Moet je last-minute nog een romantisch diner scoren? Geen paniek! Bij Dishcover kan je samen met je lief zelf een lekker gerechtje in elkaar steken. Brand enkele kaarsjes en smul samen van jullie homemade maaltijd.

Tervuursesteenweg 3C, 3001 Heverlee (Leuven)

Dinner table

Samen kijken, wandelen en ontdekken

Gisteren ging Vitrines D’amour van start in Gent. Nog tot en met valentijn zijn de etalages op Linkeroever versierd met werken van 39 verschillende kunstenaars. Ideaal voor een gezellige wandeling met z’n tweetjes, toch? Je kan onder andere foto’s spotten van fotograaf Damon De Backer in het populaire Jan Van Gent.

Linkeroever, 9000 Gent

Vitrines D'Amour

Samen relaxen

Elk koppel wil samen wel eens een ontspannend en intiem moment doorbrengen. Daarom leert Guruje de beste basistechnieken voor een leuke en relaxerende massage. Tijdens de workshop stel je ook je eigen olie samen.

De sessie is niet enkel voor koppels. Je kan ook je beste vriend(in) of moeder eens onder handen nemen.

Diesterstraat 44/201, Sint-Truiden (Limburg)

09 februari 2018