Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

6 unieke bloklocaties die je door je herexamens helpen

6 unieke bloklocaties die je door je herexamens helpen

Komen je kotmuren op je af? Ben je je luide kotgenoten en slechte wifi beu? Grijp dan snel je boeken en ontdek deze alternatieve bloklocaties.

Antwerpen

Brouwerij de Koninck

Ja dat lees je goed, studeren tussen de Bollekes. Het oude brouwershuis met uitzicht op het Koning Albertpark leent zich perfect als rustige studieplek. En op het einde van de studiedag kan je je oververhit brein afkoelen in de bar.

Lotto Arena

Het voelt al een eeuwigheid geleden dat we in een concertzaal stonden. Nu is het moment aangebroken, de Lotto Arena opent zijn deuren voor alle tweedezitters. Met muziek in je oren zijn je herexamens al een stuk minder deprimerend.

Gent

De stad Gent heeft beslist geen extra bloklocaties vrij te maken deze zomer wegens de coronamaatregelen. De Gentse studenten kunnen natuurlijk wel terecht in bibliotheken of koffiebarretjes.

De Krook

Studeren met uitzicht op de Schelde, wie wil dat nu niet? In deze moderne bib en culturele ontmoetingsplaats ken je je cursus in no time.

Brussel

Tour & Taxis

Nu alle evenementen zijn afgelast heeft Tour & Taxis genoeg leegstaande zalen. Studenten krijgen hier nu de kans om helemaal coronaproof te blokken. Haal op tijd je neus ook eens uit je boeken en relax bij Parck bar.

Cinema Palace

Een moderne ontmoetingsplek in het hartje van Brussel, waar diversiteit en kritisch denken een must is. En ook studenten worden niet vergeten. Neem plaats in de fancy lounge en blok er op los.

Leuven

Ook in Leuven zijn er geen alternatieve bloklocaties. Natuurlijk kan je altijd terecht in een van de vele bibliotheken.

Artes Universiteitsbibliotheek

Blokken in deze 19e eeuwse bib, voelt een beetje als in een tijdmachine zitten. De gigantische leeszaal is volledig uit hout gemaakt en geeft je Harry Potter vibes.

18 augustus 2020