Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

6 zomerse Vlaamse films

6 zomerse Vlaamse films

Vlaanderen staat - ondanks die jaarlijkse hittegolf - niet bekend als een zomers land. Nochtans hebben een aantal regisseurs zich al aan de zomer op z'n Vlaams gewaagd. Vaak speelt die zich dan ook op vakantie af, soms is er gewoon veel gefeest. Andere keren is het dan weer de setting. Geloof het of niet, Vlaamse films met een zomers kantje: ze bestaan.

De laatste zomer

Vier zeventienjarige vrienden (met een sappige accent van rond het Gentse) beleven hun laatste zomer samen in het saaie dorp waar ze opgroeien. Op begin halen ze nog samen kattenkwaad uit, maar als er meisjes in het spel komen, wordt hun vriendschap stevig onder druk gezet.

Dagen zonder lief

Wanneer Zwarte Kelly terugkomt uit New York, merkt ze dat er veel veranderd is in haar oude vriendengroep. Het leven is gewoon doorgegaan zonder haar, en sommige dingen kunnen niet meer teruggedraaid worden.

Provence

Onze winnaar van de BILL Award kan niet ontbreken. Deze kortfilm van Kato De Boeck speelt zich af onder de blauwe lucht van een camping in de Provence. Een meisje maakt daar de transformatie van haar broer van jongen naar puber mee.

Noordzee, Texas

Zo zomers is de film ook weer niet, maar de Noordzee geeft wel dat gevoel aan deze prent. Pim is redelijk introvert. Hij tekent hele dagen. Wanneer hij een nieuwe stiefvader krijgt, ontsnapt hij en gaat hij bij Gino wonen, de jongen waarop hij verliefd is. Maar Gino heeft niet meteen dezelfde gevoelens.

Paradise Trips

Een conservatief denkende buschauffeur wordt meegesleurd in een laatste reis, waarbij hij een hoop jonge alternatievelingen naar een festival in Kroatië brengt. Daar wordt hij geconfronteerd met allerhande zaken die hem doen twijfelen over zichzelf.

Iedereen Beroemd!

Een familie wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hun dochter haar droom kan verwezenlijken: een popster worden. Daarvoor doen ze veel zomerse, typische braderijen aan. Maar op een gegeven moment gaat haar vader te ver...

19 augustus 2020
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips