Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

7 bands voor metaldummies op European Metal Festival Alliance

7 bands voor metaldummies op European Metal Festival Alliance

We leven mee met alle muziek- en festivalfans deze zomer maar misschien nog het meest met de metalheads. Een circle pit of wall of death met je bubbel is misschien wel een van de zieligste taferelen die er bestaan.

Toch gaat European Metal Festival Alliance - een online festival georganiseerd door een aantal échte Europese metalfestivals - zijn best doen om hun fans een unieke ervaring te geven met concerten die speciaal voor het festival zijn opgenomen en live materiaal van vorige edities.

Wij raden 7 bands op de affiche aan die dummies én die hards zeker gaan appreciëren.

Alien Weaponry

Praat jij te reo? Wij ook niet en toch snappen wat deze band met Māori voorouders ons wil vertellen dankzij de indrukwekkende clips en krachtige muziek.

Je geraakt dit jaar waarschijnlijk niet meer in Nieuw-Zeeland dus laat het een mooi moment zijn om bij te leren over de geschiedenis van het land met heavy metal van formaat.

Angelus Apatrida

Deze Spaanse band speelt vooral trash metal maar ze kunnen net zo goed een emotionele ballad schrijven zoals Farewell hierboven.

Dead Lord

De atheïstische Zweden van Dead Lord konden geen betere naam vinden voor hun band en kiezen er bewust voor om nooit over Satan te zingen "want dat zou net zo saai zijn als over Jezus te zingen". Een mooie afwisseling van vele andere duivelaanbiddende bands uit de metal.

Let ook op het majestueuze kaspel van de zanger, te vergelijk met dat van de zanger van Wolfmother, tevens een vergelijkbare band qua stijl.

Evil Invaders

Toen we de naam Evil Invaders op festivalaffiches van de vorige jaren zagen pronken, hadden we geen enkel idee dat deze band uit België komt. Extra cool dus dat ze ondertussen tot de wereldtop van de speed metal behoren.

Heidevolk

We schreven al eerder over muziekgenres waar ook Nederlandstalige artiesten hun ding en daar was Heidevolk een mooie ontdekkking. Ze schrijven over folkloreverhalen uit de Vikinggeschiedenis en dat verveelt nooit. Zeker niet met een paar stevige gitaren eronder.

Unleash The Archers

Unleash The Archers is een Canadese band die een mix van heavy, power en melodic death metal maakt. De songs gaan vaak over sci-fi-avonturen en moeten we nu nog meer zeggen of ben jij ook zo nieuwsgierig naar een optreden als wij?

Spoil Engine

Nog een Belgische klepper van formaat dat klaar staat om de pannen van jouw dak te grunten. Ze zijn ondertussen een vaste waarde op Graspop met al 4 passages en hebben ook al op het Duitse Wacken Open Air gestaan, een van de bekendste metalfestivals ter wereld.

06 augustus 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎