Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

7 culturele cadeautjes voor je ouders

7 culturele cadeautjes voor je ouders

Leuke cadeaus voor je ouders vinden, kan een zware opdracht zijn. Ja pa, dvd-boxen zijn nu écht wel passé en nee moeder, niemand verzamelt nog artistieke frigomagneten. In onze zoektocht naar cadeautjes voor onze eigen mama’s en papa’s vonden we 7 culturele vondsten die we wél durven inpakken.

De Bob Ross koffietas

Moest je deze kunstheld nog niet kennen, zet dan deze video op in de kerstvakantie. Bob Ross maakt de gezellige feestdagen nog gezelliger met zijn warme stem en je steekt zelf nog iets op van zijn schilderkwaliteiten. Maak daarna je ouders ook fan en geef ze deze tas. En bestel er nog eentje extra voor jezelf want anders gaan jullie erom vechten.

Tas

De museumpas

171 musea met één ticket? Ideaal om een midlifecrisis op te vangen. Zo kan je op een weekendochtend nog eens uitslapen wanneer je ouders op museumtocht zijn.

Een operabril

Zijn je ouders opera- of theaterfans? Zij gaan sowieso de blits maken in de zaal als je deze bril koopt en jij krijgt misschien wel zakgeldopslag. Als je ouders nooit naar de opera gaan, kunnen ze wel elegant naar de vogels in de tuin turen.

Operabril

Een leeshulpje

Een must-have voor elke boekenwurm die graag leest tijdens het zonnebaden, de yoga of met een koffietas van Bob Ross in de hand. Je steekt je duim erin en je pagina's blijven Mozesgewijs geopend. Simpel, maar wat een openbaring!

Book spread

Een Mondriaanvaas

2 redenen om voor dit cadeau te gaan: je bloemen worden nog mooier in deze vaas en het is eens iets anders dan de Ikea. En kom hier thuis niet mee af zonder een boeket, hè!

Mondriaanvaas

Een gamepuzzel

Je ouders voelen ongetwijfeld nostalgie bij alles uit de jaren 80 en daar horen de eerste stapjes van de gamingwereld ook bij natuurlijk. Laat ze puzzelstuk voor puzzelstuk hun jeugd herleven zodat het niet te snel gaat. Ze zouden wel eens heel excited kunnen worden bij het weerzien van al die retrogames.

Gamepuzzel

Een filmkrasposter

Dit is gewoon een leuk hebbeding. Snel snel nog iets nodig? Wij zijn er voor je. #NoShame

100 movies
11 december 2018
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎