Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

7 Duitstalige acts die je misschien nog niet kent

7 Duitstalige acts die je misschien nog niet kent

Als er op de dag van de Duitstalige Gemeenschap in België één manier is om de hand te reiken naar onze Oostkantons, dan is het misschien met behulp van muziek. En de Duitse taal leent zich daar verrassend goed toe. Dit zijn 7 Duitstalige bands die je misschien nog niet kent.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Casper

De eerste band verbeeld die gedachte al helemaal, want ze hebben een nummer dat zich laat vertalen als “Alles eindigt, maar niet de muziek”. Bereid je voor op muziek waarbij je autorit helemaal hyped wordt.

ELIF

ELIF heeft zowat alles van popmuziek gemaakt. Maar nu heeft haar muziek een oosters hiphopkantje gekregen. En dat werkt duidelijk het beste. Super cool: het nummer heet “ogen toe” en de videoclip is gewoon een zwart scherm, alsof je de clip zelf moet maken met je ogen toe.

Apache 207

Apache 207 is overal in Duitsland, maar vooral in de hitlijsten. Alles wat hij uitbrengt komt op nummer 1 terecht. Zijn hiphop verheerlijkt het nachtleven en dit nummer in bijzonder.

Klaus Johann Grobe

Als het iets meer mag zweven, maar wel dansbaar moet blijven, dan is er de Zwitserse band Klaus Johann Grobe. Hun fanbase is voorlopig iets kleiner, maar wel internationaal. En dat komt helemaal door hun unieke sound en vreemde teksten.

FiNCH ASOZiAL

Zouden ze in Duitsland vroeger ook Thunderdome-cd’s hebben gehad? Wij denken van wel, want FiNCH ASOZiAL heeft zowat heel zijn act erop gebaseerd. Stampen dus.

GURR

Indierockers vinden hun ding bij GURR. Ze waren al voorprogramma van Shame en The Go! Team en hun sound ligt daar ergens tussen.

International Music

International Music wil terug naar de simpele tijden van seventies psychedelica. dat lukt hen wonderwel op hun album “Die besten Jahre”.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.