Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

7 films om met je kamerplant te kijken

7 films om met je kamerplant te kijken

Van al je huisgenoten zijn je kamerplanten misschien wel de trouwste. Daarom 7 films om te ontspannen samen met je vriendjes die nog groen zien achter hun oren. We beloven stuk voor stuk pareltjes die de nodige liefde en leven teruggeven aan je sanseveria en philodendron.

1) Adaptation

Adaptation groot

Adaptation is een tragikomische film waarin Nicolas Cage een dubbelrol speelt (hij speelt zowel het hoofdpersonage als zijn tweelingbroer). Over de geheime wereld van het klonen van zeldzame orchideeën, over films maken en boeken schrijven, en de grijze zone tussen fictie en realiteit.

2) Little Shop of Horrors

Little shop of horrors

Ik wist niet dat het kon, maar Little Shop of Horrors is een komische horror-filmmusical. De film uit 1986 heeft vandaag de dag een hoge cultwaarde en scoort 90% op Rotten Tomatoes. Een jonge bloemist wordt gedwongen om een mysterieuze plant te ontwikkelen, maar die blijkt er dan weer vreemde eet- en zanggewoontes op na te houden...

3) Medicine Man

Medicine man

Slaat je monstera aan het klimmen? Tijd voor een junglefilm! In de avonturenfilm zet Sean Connery, een excentrieke wetenschapper, de strijd in tegen de teloorgang van de natuur. Hij gaat op zoek naar een geneesmiddel tegen kanker samen met een nuchtere botanica. Opgepast: Medicine Man werd gefilmd in de jungle van Borneo en kan heimwee veroorzaken onder je kamerplanten.

4) Into the Wild

Into the wild groot

De meest gelauwerde film van het lijstje is zeker en vast Into the Wild, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Chris McCandless die de Verenigde Staten intrekt. Met de ongerepte natuur in Alaska, en de soundtrack geschreven door Eddie Vedder is het alvast een hit bij iedereen die droomt van een leven voorbij vier muren.

5) Crystal Fairy and the magical cactus

Crystal fairy and the magical cactus

Tijd voor een roadtrip! In Crystal Fairy and the magical cactus gaat Jamie, gespeeld door eeuwige babyface Michael Cera, samen met de excentrieke Crystal Fairy op zoek naar een magisch kruid. Een psychedelische trip door Chili die nieuwe banden schept met mensen, planten en drugs (natuurlijk, ik bedoel: magisch kruid?).

6) Little Joe

Little joe

Little Joe liet zich inspireren door horrorklassiekers als Frankenstein en Little shop of horrors (zie hierboven). Een film waar de mens de natuur in die mate manipuleert dat het verstrekkende gevolgen heeft. Een bedrijf dat zich bezighoudt met nieuwe plantensoorten ontwikkelt op een dag een nieuwe rode bloem die geheimzinnige therapeutische kwaliteiten heeft. Maar al snel gedraagt niemand zich nog als zichzelf: iedereen raakt in ban van de nieuwe creatie.

7) The Day of the Triffids

Dayofthetriffids

Geef toe, je pannenkoekenplantje is niet bepaald eng. Triffids, een agressieve plantensoort die leeft van mensen en dieren, is dat alvast wel. The Day of the Triffids toont een post-apocalyptische wereld waarin mensen de carnivore en angstaanjagende plantencreaties moeten verslaan. Inclusief bewegende planten, muziek uit je nachtmerrie en een hoge dosis actie.

18 mei 2020

Gerelateerde tips