Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

7 gamesoundtracks die klassiekers zouden moeten zijn

7 gamesoundtracks die klassiekers zouden moeten zijn

Soundtracks voor games werden vroeger vaak over het hoofd gezien: de technologie liet vaak niet toe om hi-fi-muziek af te spelen, terwijl er ook nog een spel moest gedraaid worden. het gevolg? Alles klinkt te mechanisch. Tegenwoordig zijn mensen van gedacht veranderd, gelukkig, zodat de volgende parels ook als klassiekers kunnen worden gezien.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Undertale

Het is geen wonder: een van de intrigerende spellen van het afgelopen decennium heeft een van de meest intrigerende soundtracks. En eentje, Megalovania, heb je zeker en vast al eens gehoord.

GTA V

Zoveel nummers, het kan niet anders: er zit iets tussen dat je leuk vindt. Ook Belgische acts vonden hun weg naar de soundtrack van GTA V: Soulwax mochten zelfs een heel radiostation in elkaar boksen. Met onder andere deze knaller.

Tetris

Gebaseerd op een Russisch volksliedje dat gebaseerd is op een gedicht. Toch kent de hele wereld dit nummer. Het is de intro van Tetris, en het speelt tot in het oneindige door terwijl je speelt.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Zelf bijdragen aan de soundtrack maakt die natuurlijk stukken beter. In het avonturenspel The Legend of Zelda: Ocarina of Time bespeel je de ocarina, een soort van fluit, af en toe. Daarnaast is de rest van de soundtrack subliem.

Minecraft

De soundtrack van Minecraft zou gewoon een fijn ambient album kunnen zijn. Voor veel mensen is het alvast een nostalgische trip naar virtuele zonsopgangen en hun eerste bouwsels in het spel. Of je het nu ooit speelde of niet: droom alvast mee!

Halo

Qua epische en cinematische soundtracks, wordt het niet beter dan de shooterreeks Halo. Voor Halo 2 lieten ze zelfs een gitaarlegende aandraven om het nog epischer te maken: Steve Vai.

Chrono Trigger

Niemand bij ons speelde ooit de role playing gamereeks Chrono Trigger, maar we weten wel wat het betekent: die zotte soundtrack. De componist Yasunori Mitsuda werkte daarna nog op Mario Party, onder andere.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

26 november 2020
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips