Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

7 gestoord hilarische horrorfilms

7 gestoord hilarische horrorfilms

Weet je hoe je bijna elke horrorfilm grappig maakt? Zet het geluid gewoon even uit. Deze 7 films zijn ook (al dan niet onbedoeld) komisch en zijn soms zo slecht, dat ze eigenlijk meesterwerken worden.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

1. Attack of the Killer Tomatoes

Moordlustige tomaten, moeten we nog meer zeggen? Deze low budget film was zo'n succes dat er nog 3 vervolgen kwamen waarvan de eerste een jonge George Clooney wist te strikken.

2. Black Sheep

Snode plannen behoren vaak tot de eerste plot twists van een horrorfilm. In Black Sheep houdt dat plan genetische experimenten in die schapen omvormen tot mensetende monsters. Dat klinkt grappig maar het gaat er soms toch vrij bloederig aan toe op die Nieuw-Zeelandse boerderij...

3. Bubba Ho-Tep

Een iets te enthousiaste Elvis-imitator valt van het podium en komt plots in een bejaardentehuis terecht. Daar ontmoet hij een zwarte man die beweert dat hij de toch-niet-helemaal-vermoorde John F. Kennedy is. Samen proberen ze een Egyptisch mummie te pakken te krijgen die het tehuis terroriseert. We verzinnen dit niet.

4. Dead Snow

Toen de Noorse regisseur Tommy Wirkola dacht aan het maken van een zombiefilm, kwam hij op een geniaal idee om de zombies nog onsympathieker te maken: het werden Nazi zombies.

De geschiedenis van het bezette Noorwegen komt sporadisch in de film voor maar verwacht je vooral aan de hersendode vernietiging van hersendode Nazi's. Krijg je daar maar niet genoeg van? Er is ook een sequel!

5. What We Do In The Shadows

In deze mockumentary volgen we 3 eeuwenoude vampieren die aan cohousing doen. Dat is op zich al om problemen vragen maar een recent omkeerde jongeman doet daar nog een schepje bovenop want hij moet alle regels nog onder de knie krijgen.

Super goed gevonden, net zoals de titel van het verwachte vervolg: We're Wolves.

6. Rubber

Jawel, wéér een absurd moordlustig ding: de autoband. Maar geef het een kans, de film is beter gemaakt dan je denkt en de regisseur Quentin Dupieux ken je waarschijnlijk onder zijn muzikale pseudoniem Mr.Oizo. Hij schreef dan ook de zweterige soundtrack die heel wat minder kitsch is dan de film zelf.

7. The World's End

Vijf vrienden keren voor een keer terug naar hun geboortedorp voor een epische kroegtentocht langs 12 pubs, waarvan de laatste The World's End heet. Net wanneer je echt niets meer anders dan de cafégrappen van humorhelden Simon Pegg en Nick Frost verwacht, blijken er ook buitenaardse dingen gaande te zijn in het pitoreske Britse dorpje...

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips