Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

7 gratis apps die cultuurfans moeten hebben

7 gratis apps die cultuurfans moeten hebben

Of je je nu binnen of buiten zit te vervelen, deze apps gaan je dag veel aangenamer maken.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Discogs

Ken jij die app waarmee je een label van een fles wijn scant om de prijs te weten? Discogs werkt hetzelfde maar dan met vinylplaten en andere muziekdragers. Je kan een barcode scannen of gewoon de specifieke plaat opzoeken met al de getallen die op de hoes staan en je weet meteen of je een schijfje goud in je handen hebt.

Daarnaast is de app (en website) ook hét platform om je verzameling te catalogiseren, tweedehandsplaten te kopen/verkopen en nieuwe muziek te ontdekken op basis van je eigen collectie.

Goodreads

Nog een handige app maar deze keer om je leeslijst bij te houden. Volg vrienden om te zien wat zij lezen, scan een boek in de winkel om reviews te lezen en voeg boeken toe aan je eigen lijstjes.

Google Arts & Culture

Deze leuke app van Google heeft wel meer interessante functies zoals virtuele museumbezoeken of browsen door de kunstgeschiedenis op basis van een kleur. Maar de grootste reden waarom de app zo populair is, is de selfiefunctie waar je een schilderij krijgt dat soms verbazingwekkend sterk op jou lijkt.

Minimoog Model D

De coronacrisis heeft amper positieve gevolgen maar dat de app van de Minimoog Model D synthesizer nu gratis is, rekenen wij daar wel bij. Laat je brein helemaal los en verzin de meest zweverige elektronische partijen zonder enige muzikale achtergrond.

MoshUp

Op sociale media is er altijd wel een soort video-effect of filter trending. Wij zijn fan van MoshUp, een app dat 2 video's met elkaar mengt in een pixelige soep. Vuil en prachtig tegelijk.

RunPee

Er zijn zo van die mensen die het haten om een film te pauzeren en er zijn zo van die mensen die altijd naar de wc moeten tijdens een bioscoopvertoning. RunPee is de oplossing!

Krijg een melding wanneer het de ideale moment is om de ruimte even te verlaten en lees ondertussen wat je hebt gemist.

Smartify

De meest gedownloade museumapp ter wereld is een handige tool om meer te weten te komen over de kunstwerken die je aandacht trekken tijdens je bezoek. Maak een foto en je leest meteen meer dan wat er op het museumbordje staat. Hang ze bij thuiskomt dan ook eens op in je eigen woonkamer met de coole AR-functie.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

23 november 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎