Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

7 niet te missen films op Kortfilmfestival Leuven 2020

7 niet te missen films op Kortfilmfestival Leuven 2020

De zalen zullen leeg zijn dit jaar maar Kortfilmfestival pakt dat slim aan. Tijdens het festival kan je sommige films kijken wanneer je wil en soms kan je inpikken op de eenmalige livestream. Rol die rode loper alvast uit in je living.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Achttien

Achttien

Nick wordt achttien en mag eindelijk alleen gaan wonen na op te groeien in een jeudginstelling. Plots verschijnt zijn moeder weer en hij twijfelt of ze nog een kans verdient.

Dear Angels

Dear Angels

Het legendarische theaterstuck 'Angels in America' heeft eindelijk een Vlaamse versie. Daarom goten regisseurs Heleen Declerq en Charlotte De Cort portretten van twee generaties LGBTQ+'ers in een krachtige documentaire.

Heleen maakte al videoclips voor blackwave., MEYY en TheColorGrey en ze won al een juryprijs op het Kortfilmfestival in 2017. Zeker het kijken waar dus.

Eden

Eden

Volg een jongen op een achtbaanrit langs de gay hotspots van een grootstad, op zoek naar zichzelf, verbondenheid en troost.

Kom Hier

Kom hier

Sam is een verlegen hondenverzorger in het asiel van Oostende. Ze blijkt een unieke methode te hebben om een vrouw te helpen met de opvoeding van haar hond.

Marieke Elzerman
studeerde dit jaar af met deze masterfilm waarin Anna Franziska Jäger te zien is, een beloftevolle actrice die we onlangs nog tipten in het artikel over jonge Belgische vrouwen die het gaan maken in de kunsten.

Monachopsis

Monachopsis

Een jonge vrouw kan moeilijk een band vormen met anderen. Wanneer het eindelijk lukt, wilt ze nooit meer loslaten.

Er is ook heel wat animatie te zien op het festival uit binnen- en buitenland. Monachopsis doet samen met 16 andere films mee aan de Vlaamse animatiecompetitie.

Split-Up

Split Up

Na een typisch pijnlijke breuk splits het leven van een koppel compleet in twee. Tot ze elkaar toevallig weer tegenkomen in een discotheek.

Versailles

Versailles

Sanaa wil het contact met haar zus herstellen en keert terug naar Versailles, de sociale woonwijk waar ze opgroeide. Ze willen samen naar zee, waar ze beide nog nooit zijn geweest.

Regisseur Hyun Lories won met Versailles al de publieksprijs op Film Fest Gent en maakte al muziekvideo's voor heel wat rappers zoals Zwangere Guy, Le77 en K1D. Ook in deze film is een Brussels hiphoptalent te zien: Blu Samu.

YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips