Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

7 x hilarische stand-up comedy op Netflix

7 x hilarische stand-up comedy op Netflix

Je moet meestal wat verder zoeken maar Netflix heeft niet alleen films en series. Scroll wat verder en je vindt de beste comedians van over de hele wereld. Deze 7 podiumkleppers verdienen een plekje in jouw watchlist.

COMEDIANS of the world

Die "van over de hele wereld" uit de inleiding mag je bij deze reeks wel heel letterlijk nemen. Comedians uit 13 verschillende landen bewijzen zichzelf op 30 minuten. De punchlines komen net zo goed aan in het Duits, Hindi of Portugees.

Aziz Ansari: Right Now

Je kent hem misschien al van de populaire series Parks and Recreation of Master of None. Daar is hij grappig maar als je Aziz Ansari moppen wil zien tappen alsof het niets is, zoek je op zijn naam op Netflix.

Deze show, geregisseerd door Spike Jonze, vinden wij de beste omdat hij er onder andere op een slimme manier Amerikaanse racisten belachelijk maakt.

Dany Boon Des Hauts De France

Als je het gezicht van Dany Boon niet kent, heeft je leerkracht Frans uit het middelbaar absoluut geen smaak want zowat iedereen heeft de klassieker Bienvenue chez les Ch'tis (met hem in een hoofdrol) klassikaal gezien.

Na 25 jaar gooit de komiek zijn handdoek in de ring en maakt hij nog één zaalshow over zijn habitat: het noorden van Frankrijk.

Hans Teeuwen: Spiksplinter

Hans Teeuwen heeft geen introductie nodig in Nederland en België maar dankzij Netflix heeft hij nu ook fans in andere landen. Absurd is het sleutelwoord voor al zijn shows maar in Spiksplinter brengt de cabaretier legt hij de lat belachelijk (snap je?) hoog voor comedians die in zijn voetsporen willen treden.

Iliza: Elder Millennial

Jullie Gen-Z'ers gaan deze show hilarisch vinden want Iliza Shlesinger maakt graag grapjes over jou en je leeftijdsgenoten. Dat komt omdat ze er geen snars van snapt als oudere millennial.

Ze heeft zelfs nog 4 andere shows op Netflix dus go nuts!

James Acaster: Repertoire

Geen enkel comedylijstje is compleet zonder een stevige portie Britse humor. James Acaster is een jolige duizendpoot en dat laat hij zien in de vierdelige stand-upreeks Repertoire waar hij doodnormale situaties omturnt met zijn creatieve hersenspinsels.

Trevor Noah: Afraid of the Dark

Als host van The Daily Show laat Trevor Noah je al van je stoel vallen met zijn scherpe satire over de actualiteit. Beeld je dan maar eens in wat de Zuid-Afrikaanse legende kan met een live publiek.

19 juni 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎