Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

8 dansvoorstellingen die je niet kan missen

8 dansvoorstellingen die je niet kan missen

Een dansje placeren in je favoriete club, dat gaat nog niet. De hoogste tijd om enkele (nieuwe) dansvoorstellingen aan jou uit de doeken te doen. Acht krullende, buigende, toerende toppers waar je jezelf een beetje in verliest.

Solomon Sheba (We Are Not People)

We Are Not People is de eerste Urban Dance Theater Company van België en heeft heel wat voormalige dansers van So You Think You Can Dance in het team. In Solomon Sheba worden urban dance, popmuziek en vogueing verweven met een coming-of-age-verhaal.

Drumming (Rosas/Anne Teresa De Keersmaeker)

Drumming is een van Anne Teresa De Keersmaekers meest iconische choreografieën, gemaakt voor de gelijknamige minimalistische partituur voor percussie van Steve Reich. Verwacht je aan een golf van pure dans, klank en een draaikolk van levensenergie.

Again the Sunset (Inga Huld Hákonardóttir)

In Again the Sunset gaat choreografe en danseres Inga Huld Hákonardóttir aan de slag met de muziek van Yann Leguay. Ze brengt een rauwe en poëtische concert-performance over intimiteit en brute natuurkrachten.

JEZEBEL (Cherish Menzo)

JEZEBEL is een dansvoorstelling die geïnspireerd is op de Video Vixens, uitdagende vrouwelijke modellen die eind jaren negentig schaars gekleed in videoclips op MTV verschenen. Ze bepaalden de esthetiek van de videoclips en de populariteit van de artiesten. Bops gegarandeerd hier.

Moving Ballads (Femke Gyselinck)

Moving Ballads verklapt het al een beetje in haar naam. Het is een dansvoorstelling waarop Femke Gyselinck, choreografe en danseres, samen met verschillende dansers op zoek gaat naar de ongehoorde verhoudingen tussen popmuziek en hedendaagse dans.

Volta 2.0

Volta 2.0 is een wervelende en afwisselende dansvoorstelling met verschillende thema’s, verhalen en dansstijlen. De voorstelling is een samenwerking van drie verschillende dansstudio’s: Tokati, Kick-iT en Scintillare vol gastperformances. Ideaal als je van afwisseling houdt.

Donna’re (Company NOI)

Vier vrouwen, vier lijven, vier levens in Donna’re. Company NOI brengt een ode aan de vrouwelijk energie in ieder van ons met een wonderschoon dansritueel waarin beweging, muziek en woord samensmelten.

Come On Feet (Granvat)

Come On Feet is een dansvoorstelling op electronic dance music (EDM) met footwork als het uitgangspunt en inspiratie voor de dans. Het is een dansgenre vanuit de straatcultuur in Chigago, waar je zelf ook moeilijk kan bij stilzitten. De muziek wordt live uitgevoerd en vijf dansers gaan ermee aan de slag.

23 september 2020

Gerelateerde tips