Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

8 strakke series die je op sociale media kan kijken

8 strakke series die je op sociale media kan kijken

Vergeet Netflix: Facebook, Instagram, Snapchat en YouTube maken ook series en toch blijven ze vaak onder de radar. Deze topseries kan je op je smartphone kijken en delen met de apps die je toch al hebt.

Facebook

Limetown

Meer dan 300 mensen verdwijnen in een onderzoekscentrum voor neurowetenschappen in de Verenigde Staten en een radiojournalist gaat op onderzoek. Dat is de premisse van de Amerikaanse podcast Limetown die na enkele weken al op nummer één stond. 5 jaar later hebben ze in het een webserie gegoten op Facebook.

Liverspots and Astronots

Fans van Rick and Morty weten dat elke aflevering van de animatieserie een trip in het onbekende is. Liverspots and Astronots is mogelijk nog geflipter. De rauwe tekenstijl past niet echt bij de ruimtesfeer van de serie maar het geeft wel een vuil randje aan het klassiek cartoonrecept.

Instagram

The Out There

Deze serie werkt geniaal goed op Instagram. Je begint onderaan het profiel van The Out There en zo ga je all posts in omgekeerde volgorde af om de twee seizoenen te kijken over prille relaties die beginnen op een kerkhof.

wtFOCK

View this post on Instagram

Bekijk de eerste aflevering van #wtFOCK op wtfock.be!

A post shared by wtFOCK (@wtfock.be) on

Volg tienerreeks wtFOCK op Instagram en je krijgt regelmatig sneak peaks van de komende aflevering op je feed te zien. De volledige afleveringen staan op de website en die zijn héél populair want bijna een half miljoen jongeren zitten er wekelijks op te wachten.

Snapchat

Class of Lies

Kotgenoten Devon en Missy kraken cold cases in hun podcast voor hun plezier maar wanneer ze de verdwijning van een vriendin moeten oplossen, is het menens. En dat in het verticaal want de reeksen op Snapchat zijn allemaal op die manier gefilmd.

Save Me

Jason volgt thuis les. Wanneer zijn online klasgenoot verdwijnt, gaat hij op zoek en moet hij de digitale wereld links laten liggen om aanwijzingen te vinden.

YouTube

Good Game

Dan en Arin (die in het echt vloggen over games) zien hoeveel geld je kan verdienen met gamekampioenschappen. Ze besluiten om een team te vormen en recruteren daarvoor een paar excentriekelingen uit de buurt...

Gray Zone Agency Inc.

Nee dit is geen Japanse parodie op The Office. Het is een Japanse kantoorserie gone very wrong. Tetsuya verliest al zijn geld na een verkeerde investering maar vindt snel daarna een job bij Gray Zone Agency Inc. Enthousiast gaat hij samen met zes anderen naar de inwijdingsceremonie maar vanaf dan gaat het steil bergaf...

30 juni 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎