Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Antwerp Art Nocturne: 5 onmisbare expo's

Antwerp Art Nocturne: 5 onmisbare expo's

De galerijen en musea en stad en provincie Antwerpen blijven voor Halloween open tot 21u. Kiezen tussen de 50 locaties met stuk voor stuk bijzondere tentoonstellingen is bijna onmogelijk maar BILL weet dat je mond zéker gaat openvallen op deze 5 expo's.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

40 jaar Radio Centraal

Dag op dag 40 jaar geleden begon Radio Centraal vanuit de Antwerpse underground met een programma vol experiment. De (nog steeds) onafhankelijke piraatzender heeft de vinger aan de pols in 't stad en vertelt haar verhaal in reportages, poëzie, grapjes en iets onbekendere muziekgenres waarvan de presentatoren vaak een encyclopedische kennis hebben.

Het geluidsarchief tentoonstellen is bijna onmogelijk dus ze kozen voor een expo vol artefacten zoals vergeelde affiches, foto's en technische knutselwerken. Zo vang je toch een glimps op van 40 jaar leven achter en onder de legendarische mengtafels.

De Nacht

'De nacht' heeft oneinig veel connotaties: mysterie, gevaar, een uitlaatklep, rust,... In de tentoonstelling in Turnhout met werk van 20 internationale kunstenaars komen al die gevoelens bovendrijven.

Speciaal voor de nocturne gaat het licht uit dus vergeet je zaklamp niet om alle foto's, schilderijen en tekeningen goed te kunnen zien.

Nicole van Goethem - Tekeningen, animatie en een Oscar

Maar één Belg heeft ooit een Oscar gewoon en waarschijnlijk heb je nog nooit van haar naam of haar film gehoord. Een Griekse tragedie van Nicole van Goethem is een grappige korte animatiefilm waarin drie kariatiden (Griekse zuilen in de vorm van een vrouw) al eeuwenlang een afbrokkelende tempel ondersteunen. Ze beginnen stilaan te beseffen dat hun werk steeds zinlozer wordt.

De tentoonstelling bestaat uit honderden originele tekeningen, cartoons, publicaties en video's.

Naughty Kids - Punk in Antwerpen

Twee jaar geleden kwam je alles te weten over het creatieve leven van Antwerpse punkers in een tentoonstelling van de Konkinklijke Academie voor Schone Kunsten. Nu is er ook een boek vol foto's, design, kleding en interviews uit het rebelse tijdperk.

Ter gelegenheid van de boeklancering, kan je naar de docu Anarchy & Attitude. Punk in Antwerp 1980-1990 van Christine Clinckx gaan kijken. Een greep uit de interviews met muzikanten, artiesten, designers en andere anarchisten ontdek je alvast hierboven.

Maen Florin

Zelden krijgt een kunstenaar zoveel plaats om te exposeren als Maen Florin in Mechelen. De beeldhouwster krijgt 3 plekken om haar werk te tonen aan liefhebbers van haar typisch verleidelijke beelden vol tegenstellingen.

Aan de Sint-Janskerk gaan de beelden helemaal op in de religieuze omgeving, in het Hof van Busleyden staan ze oog in oog met de meesterwerken uit het museum en in De Garage staan de nieuwe en kleurrijkere werken.

Wist je dat een van haar eerste werken nog altijd te zien is in het midden van een rotonde in Roeselare?

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips