Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Binnenblijfspelletjes voor elk type gamer

Binnenblijfspelletjes voor elk type gamer

Toch nog een leuke spelletjesavond met je vrienden wanneer iedereen best thuis blijft? Dat kan. En dat is in sommige gevallen zelfs artistiek verantwoord. Dit zijn onze tips, onderverdeeld per categorie van gamer. (Dacht je dat we Fallout gingen aanraden? Mis!)

Ik heb wel al eens UNO gespeeld

Let’s Draw It (Gratis)

Het was blijkbaar een varken
Het was blijkbaar een varken

Pictionary spelen kan ook online. Jammer genoeg tekende iemand tijdens onze tijd in de kamer waar je dierennamen moet raden een eenhoorn, wat geen echt dier is. Maar kijk, buiten zijn er al regeltjes genoeg.

Line Rider (Gratis)

BILL line rider track

Hier teken je een parcours uit voor een mannetje op een slee. Hij viel bij ons al van zijn slee bij de letter I. We know, onze tekening gaat geen schoonheidsprijs verdienen. Tip: deel je sleetekeningen met vrienden.

Kaartspelletjes! (Gratis)

Op Facebook kan je UNO'en en elkaar platonisch frustreren, maar wist je dat je zelfs het creatieve spel Cards Against Humanity vanop afstand kan spelen? Dat kan - samen met nog veel meer spellen - hier.

Golf It! (€8,99) of Golf With Your Friends (€6,99)

Een potje minigolf kan best ontspannend zijn. Tenzij je in een van de vele instellingen van een deze spellen begint te prutsen. Dan wordt het gewoon entertainment. Het is maar een tip!

Ik wil twee dingen: actie en interactie

I Wanna Maker (gratis)

Maak je eigen levels voor een Super Mario-achtig spel dat I Wanna Be The Guy heet. Je kan ook je levels delen met anderen.

Totally Reliable Delivery Service (gratis)

In dit spel is een object van punt a naar punt b brengen een serieuze opgave. Maar het was ook nog nooit zo leuk!

Ultimate Chicken Horse (€12,49)

Hier maak je weer een level, maar let op: je moet er wel strategisch in zijn. Elke speler die eindigt, mag een nieuw object in het leven steken waardoor hij je de loef kan afsteken. Spannend!

Geef me liever iets om eens goed over na te denken

Berghaintrainer (Gratis)

Toch proberen om binnen te geraken in de legendarische Berlijnse nachtclub Berghain? Dat kan ook virtueel! En het is best spooky. Je hebt wel een camera en een microfoon nodig.

Mýrdalssandur, Iceland (gratis)

In dit spel kan je virtueel een deel van IJsland bezoeken vanuit je luie stoel. Perfect voor nu, dus.

Journey (€14,99)

In dit spel ontdek je een magische wereld met een anonieme (of minder anonieme) medereiziger. Perfect voor wanneer je stilzwijgend eventjes bij iemand wil zijn. Of wanneer je van schoonheid houdt.

Bientôt, L'été (€8,49)

Spacebeach

Dit spel is een videospelweergave van een Franse film: Een beetje verwarrend, dus. Maar wel prachtig. Je wordt toegewezen aan een geliefde waarmee je non-verbaal leert communiceren aan de hand van vreemde minigames.

18 maart 2020
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips