Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

Culturele tips voor het weekend

Culturele tips voor het weekend

Nog geen plannen voor het weekend? Nu wel.

6 tot 8 maart

Dancing on the ceiling

Zondag is Internationale Vrouwendag, en in Cinema ZED hebben ze daarom heel wat vrouwen uitgenodigd. Je kan er films meepikken, of een talk met onder andere Chrostin en Jitske van de Veire volgen. Daarna is er ook nog stand-up comedy met grappige vrouwen zoals Soe Nsuki en Amelie Albrecht.

Playtime 20.20

In Brugge kan je dit weekend naar het (gratis!) gamefestival Playtime. Op het programma: retro en indie games, virtual reality en een afterparty met allerlei gametechnologie.. En een battle game tegen William Boeva, voor wie durft.

La Belle Hip Hop

Nog eentje voor Vrouwendag (maar eigenlijk voor iedereen): Botanique serveert een week lang vrouwelijke rappers, breakdancers en street artists uit alle hoeken van de wereld. Tijdens het openingsconcert zondag bestijgen alvast enkele strijdvaardige artiestes het podium.

13 tot 15 maart

Museum Night Fever

Op zaterdag 14 maart gooien 31 Brusselse musea hun deuren open voor een over the top museumnacht vol performance, installaties, dj-sets en bizarre rondleidingen. En als je om een uur nog niet moe bent kan je nog naar een van de vijf afterparties, bijvoorbeeld in het Legermuseum of WIELS.

DRUMMING

In Turnhout wordt het drummen, want er zakt ongetwijfeld heel wat volk af naar de eerste editie van DRUMMING festival. En dan zwijgen we nog over alle uitstekende drummers die op het programma staan.

Kleureyck

Nog eentje met woordmopjes: Design Museum Gent viert het van Eyck-jaar met een expo over kleur - want de Vlaamse meester werd beroemd met zijn ongeziene kleurgebruik. Een pigmentenparcours leidt je door de acht kleurgroepen van van Eyck en langs heel wat kleurrijk design, en in de experience rooms kan je kleur ook ruiken en horen.

04 maart 2020