Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

¿Dónde está el cine?

¿Dónde está el cine?

Elk jaar focust Film Festival Gent op een ander filmland. Dit jaar is dat Spanje. Daarom hebben ze in hun selectie enkele recente Spaanse films staan. Dit zijn alvast onze tips:

Les Perseides

Een verhaal van vader en dochter is in deze film een sluier voor een verhaal over de Spaanse Burgeroorlog. Mar ontdekt, terwijl ze op vakantie zijn in het geboortedorp van haar vader, dat de plaats een pijnlijke en mysterieuze geschiedenis herbergt. Sommigen zeggen dat het in Escatrón nog spookt.

73 perseides c Boogaloo Films

Staff Only

Wanneer Marta met haar vader op vakantie gaat naar Senegal, verveelt ze zich dood. Ze wil niet in de toeristenvallen trappen zoals haar vader. Wanneer ze wordt binnengeloodst in de sectie van het hotel dat enkel voor personeel is, ontdekt ze de vakantiebestemming door rond te hangen met gewone mensen van daar.

Júlia Ist

Het is de avonturiers onder ons al wel voorgevallen in de studententijd: je komt via Erasmus op een plek terecht waar je niemand kent en waar een totaal andere cultuur heerst. In deze film overkomt het Júlia, een Catalaanse Erasmusstudent in Berlijn. Ze ondervindt aan den lijve hoe moeilijk het is om een langeafstandsrelatie met haar vriend thuis te onderhouden, terwijl ze moet vechten om nieuwe vrienden te maken en om zich verstaanbaar te maken. Alles is in een documentairestijl gefilmd zodat het nog dichterbij lijkt.

07 oktober 2019
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips