Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

De 10 beste sets uit 10 jaar Boiler Room

De 10 beste sets uit 10 jaar Boiler Room

Een set versieren op Boiler Room is geen makkie en als je dan toch mag draaien op een van hun feestjes wereldwijd, kan je maar beter het onderste uit je platenbakken halen. Een ding is zeker: als je het goed doet, is je carrière gelanceerd.

Beluister deze sets in tijden van corona in je eigen huiskamer.

Dat zegt genoeg over de autoriteit van het online muziekplatform dat niet alleen feestjes en concerten organiseert maar ook een "Netflix voor de underground" opstartte en al tal van muziekdocumentaires heeft geproduceerd. Om hun tiende verjaardag te vieren, bouwen ze feestjes van Sydney tot Brussel en wij vieren mee met een overzicht van onze tien favoriete sets aller tijden.

1. Carl Cox

De dj der dj's op het feesteiland der feesteilanden. Carl Cox is niet alleen een levende legende met al meer dan 40 jaar ervaring achter de platenspelers, hij is ook een beetje de knuffelbeer van elke raver. Op het einde van deze set draagt hij zelfs een kapiteinspet: wat wil je nog meer? Niet moeilijk dat dit de meest bekeken Boiler Room-set is allertijden.

2. Helena Hauff

Boiler Room is elk jaar te gast op Dekmantel Festival in Amsterdam en we zouden hier best veel dj's uit hun programmatie kunnen zetten maar Helena Hauff sprong er in 2017 toch bovenuit. Ze nam een haarfijne selectie electro en Detroit techno mee, maakte het publiek zo gek dat ze op de speakers gingen dansen, en overwon.

3. Nightmares On Wax

Meer zin om even te chillen? Zet deze set op en je loopt voor de rest van de dag op wolkjes. Toch zin om te dansen? Verander dan de snelheid van de video naar 1,25 en aanhoor het magische talent van Nightmares on Wax.

4. DJ EZ

Voor je deze geniale garage set beluistert: skip nu meteen naar 14:00 en je begrijpt meteen waarom de draaitafels terecht op de officiële lijst van muziekinstrumenten staan te pronken. We gaan het niet over de technische boeg gooien maar wat DJ EZ hier doet is een knap staaltje muziekmanupilatie dat door fans én dj's wordt bewonderd in de comments op YouTube.

5. Bicep

Hun aankomend concert in de AB was hopeloos uitverkocht op een half uurtje en daar zit niet alleen hun aanstekelijke house sound voor iets tussen maar ook deze mix. Bicep speelde een glorieuze thuismatch op het AVA Festival in Belfast en de hele wereld kreeg er zin in dankzij de livestream.

6. Honey Dijon

Toen we zagen dat Honey Dijon dit jaar naar Dour komt, sprongen we een gat in ons kantoorplafond. In de comments van haar set op YouTube wordt ze gekroond tot een houserevolutionair en dat is echt niet overdreven. Moesten wij daar tussen het extatische publiek hebben gestaan, zouden we haar ook al dansend aanbidden.

7. Dâm-Funk

Boiler Room zoekt vaak geheime zalen voor het uitzenden van hun feesten maar soms houden ze het iets intiemer. Zo trokken ze naar het appartement van hiphopproducer Mike Dean met Travis Scott, het huis van legendarische drum & bass-artiest DJ Marky en dus ook naar de schatkamer van Dâm-Funk. Zijn fluweelzachte stem begeleidt deze luistersessie doorheen zijn collectie disco, funk en soul. Get your groove on!

8. Jamie XX

Voor zij die het nog niet wisten: Jamie XX is niet alleen de man achter de beats en productie van The XX, hij is ook een platenmagiër. Hier etaleert hij een zorgvuldige geselecteerde doorsnede van wat de underground muziekscene in het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft.

9. Sherelle

Nog geen jaar oud en de mix van de Londense Sherelle staat al in dit lijstje. Daar zijn 2 redenen voor. Ten eerste heeft het publiek er heel veel zin in met op minuut 23:55 het absolute hoogtepunt. Ten tweede horen we de dj veel footwork spelen, een genre dat op plaat misschien snel gaat vervelen maar op de dansvloer altijd vonken geeft.

10. Kaytranada

Oké, deze staat er een beetje in voor de memes. Luister naar de kort maar krachtige mix en kijk tegelijk naar de sitcom die zich afspeelt tussen de real life personages op de dansvloer. Kaytranada doet hier wonderen met een mixer uit de cornflakes maar de hilarische scenes op de achtergrond zijn de echte reden waarom deze video meer dan tien miljoen views heeft.

06 februari 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎

Gerelateerde tips