Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

De 9 beste skategamesoundtracks ooit

De 9 beste skategamesoundtracks ooit

Skategames zijn geweldig voor 2 redenen: onrealistisch trucs proberen om dan op je bek te gaan zonder fysieke gevolgen én nieuwe muziek ontdekken. Hieronder vind je de 9 beste soundtracks van legendarische skategames.

1. Trasher Presents Skate and Destroy (1999)

Naast metalbandshirts zijn ook skateshirts erg in trek bij mensen die eigenlijk niet weten wat ze dragen. Het ultieme voorbeeld is Trasher: een invloedrijk skatemagazine wiens logo ondertussen misschien wel bekender is onder modefans dan onder skaters.

Wat veel mensen niet weten is dat ze ook een game hebben uitgebracht met een heerlijke hiphopsoundtrack uit de golden era van het genre. Bij de game kreeg je dan ook een boekje waar twee pagina's toegewijd waren aan de geschiedenis van hiphop.

2. Disney's Extremely Goofy Skateboarding (2001)

Toen games nog op cd-rom bij de cornflakes te vinden waren, is de kans groot dat dit spel van Goofy in je collectie terechtkwam. Niet alleen de simpele speelvorm was geniaal, ook de muziek bleef hangen.

De nummers komen uit het brein van Jack Wall, componist van de soundtracks van onder andere Splinter Cell, Mass Effect en Call of Duty. Een postpunknummer in een Disney game? Luister en wees verbluft.

3. Tony Hawk's Underground (2003

Toen de MTV Awards nog iets te betekenen hadden won Tony Hawk's Underground terecht de award voor best video game soundtrack. Het was een ook uitgebreide lijst aan nummers uit subgenres van rock, punk, metal en hiphop van artiesten uit de toenmalige underground. Misschien hebben ze hun succes wel mede te danken aan deze game.

4. Tony Hawk's American Wasteland (2005)

Samen met deze game werd een album uitgebracht met covers van punkklassiekers door modernere bands en het schopte het zelfs tot in de Amerikaanse ranglijsten. Die liedjes kan je horen in de game naast nog een hele tros andere fantastische punknummers zoals dat van 7 Seconds hieronder.

5. Skate (2007)

De eerste game uit de Skate franchise vulde de soundtrack met heel wat meer muziekgenres dan de standaard skategame. Je hoorde tijdens het spelen psychedelische rock, een wat onbekender nummer van David Bowie en ook reggae van de bovenste plank.

6. Skate It (2008)

Skate It was een Nintendo-spin-off van de eerste game om zo nog iets meer casual gamers te bereiken. De soundtrack was wederom fantastisch met snoeiharde punk, hiphop classics en zelfs hier en daar wat ska.

7. Tony Hawk: Ride (2009)

Bij dit spel uit de Tony Hawk-serie kreeg je een skateboardcontroller op schaal 1:1 om het spel te spelen. Hoe dat precies in zijn werk ging, legt de bekendste skater aller tijden hierboven zelf uit.

Op deze soundtrack staan opvallend veel indienummers zoals West Coast van Coconut Records. In de videoclip zie je pro-skater Mark Gonzales rondrijden in Duitsland.

8. Skate 3 (2010)

Sommige kenners zeggen dat Skate 2 beter is dan Skate 3 maar wij hebben vooral gekeken naar de soundtrack natuurlijk. Die is samengesteld door een van de producers van Beastie Boys, een lid van de comedy band Devo en hiphopfiguur Del the Funky Homosapien zodat ze elk een regio in de game mochten verzorgen. Dat zorgt voor een funky afwisseling van allerlei soorten muziek.

9. Tony Hawk's Pro Skater 1+2 (2020)

Deze game is een remake van de eerste twee Tony Hawk's Pro Skater-spellen en komt uit in september dit jaar in een splinternieuw 4K-jasje. Het ziet er alvast goed uit maar we weten ook dat de soundtrack geweldig zal klinken want de makers hebben de meeste nummers uit de originele tracklist kunnen meenemen. En dat waren bommen!

28 mei 2020
YannickVertommen

Als je mijn tips leest, ga je altijd naar het hipste feest. 😎