Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

De beste coronaproof partyspots in Vlaanderen

De beste coronaproof partyspots in Vlaanderen

Tegen elkaar plakken tijdens een feestje in een veel te kleine zaal, schuren met iemand waarvan je de naam niet weet of met de hele groep van dezelfde fles drinken… dat alles is even verleden tijd. Maar dat wil niet zeggen dat we niet meer op een veilige manier uit de bol kunnen gaan. De beste coronaproof feestlocaties in Vlaanderen op een rij: mondmasker op zak en gaan!

Klub Melk

Wekelijks kan je in Herent terecht voor een rave in de openlucht. Zo zetten ze de kat al bij de melk samen met het techno feestconcept Kattenkwaad en kwamen er al DJ’s zoals Sorley helemaal vanuit de UK om een set te draaien. En dat alles volledig veilig. Dansen doe je per bubbel van vijf, je temperatuur wordt gechecktaan de ingang en tijdens verplaatsingen draag je je mondmasker. Nadat je van 17 tot 22u geraved hebt, kan je dus op je twee oren slapen.

Pastorijstraat 7
3020 Herent

Magiq Bosbar

In de winter kan je aan het Antwerpse Noordkasteel de Magiq spiegeltent vinden, in de zomer is dat de bosbar. Tijdens de zomermaanden kon je er terecht voor Disco, Techno, HipHop, R&B en de grootste feestconcepten van Antwerpen en omstreken. Soulful Sessions, Love on Top Club, Geheimzinnig en nog vele anderen mochten intussen al een avond hosten. Op de planning: Kattenkwaad, UNDER, Soul Shakers en RADS vanbuiten. Nog genoeg dagen om naar uit te kijken.

Noordkasteel-oost
2030 Antwerpen

Albert summer rooftop

Op de Place du Musée in Brussel zit je nog voor eventjes goed in de pop-up zomerbar Albert. Funk, Disco, House en Electro galmen er door de boxen op donderdag, vrijdag en zaterdag. Denk: DTM Funk, Bibi Seck en Ricky Ribeira. Lekker nazomeren in een veilige omgeving: check!

Place du Musee 1
1000 Brussel

Plein Air by Fuse

Ook de gerenommeerde Brusselse club Fuse hoef je niet volledig te missen in deze rare periode. Je vindt er zoals altijd de nieuwste muziek en concepten van eigen bodem. Nog op de planning: onvergetelijke avonden gehost door VOLTAGE en ROOMIES met Border One, Fernando Costantini en nog andere legendarische namen achter de knoppen. En dat alles met lekkere bieren, cocktails en vegan foodaanwezig. Dansen is toegestaan, misschien zelfs verplicht, mits het dragen van een mondmasker.

Tour & Taxis
Avenue du Port 86C
1000 Brussel

De Binnenplaats

Elke vrijdagavond is De Binnenplaats van Bar Rodin de place to be voor een coronaproof feestje in Antwerpen. Met een host die elke week wisselt, zit er voor ieder wat wils tussen de programmatie. Geheimzinnig en Soulful Sessions passeerden intussen al de revue en we mogen ons nog verwachten aan Spek en Mendel. En moest je nog niet overtuigd zijn: er zijn zelfgemaakte pizza’s, recht uit de oven. We zien mekaar daar?

Lange Nieuwstraat 94
2000 Antwerpen

De Serre

In het hart van Hasselt vind je de creatieve broeiplaats De Serre. Een plek waar je kan leren naaien, quizzen of je fiets kan fixen, maar waar ook regelmatig een resem aan DJ’s een avond lang goede schijven draait. Geniet van je favoriete tunes in een gezellige setting.

Zuivelmarkt 33
3500 Hasselt

DEPART XXL

Niet iets om meteen al van te genieten, maar wel om naar uit te kijken. In Kortrijk komt het eerste coronaproof evenementenplein: Depart XXL, op Kortrijk Weide. Een plek waar concerten, voorstellingen en feesten kunnen plaatsvinden voor zo’n 1200 toeschouwers.

Nelson Mandelaplein
8500 Kortrijk

Kompas Terrass

Kompass = raven, ook nu. Al een hele zomer lang kan je op het terras van de club terecht voor namen als Maxim Lany, Goose en Kestified. Dat kan van ’s middags tot één uur ’s nachts. Misschien is het wat vroeger gedaan dan dat je van Kompass gewend bent, maar je kan tenminste nog eens dansen op de beats die je zo lang hebt moeten missen.

Ottergemsesteenweg-zuid 717A
9000 Gent

En euh… wel uw handen ontsmetten, hé! Beloofd?

09 september 2020
TessJacobs

'Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan' - Camus