Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

De beste theatervoorstellingen op Podium 19

De beste theatervoorstellingen op Podium 19

Wil je ook nu van theaterstukken kunnen genieten? Podium 19 is gratis en biedt niet alleen de nieuwste theatervoorstellingen aan, je kan er ook concerten en optredens meepikken. In première, en te herbekijken op VRT NU.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

De Barbaren - een preview

Voetbal wordt beschouwd als iets wat mensen samenbrengt, een groepsgevoel geeft. Wanneer jouw lievelingsploeg wint, viert iedereen de overwinning vol enthousiasme, en wanneer ze verliezen kunnen ze op elkaar rekenen om te bespreken hoe oneerlijk het was. Toch is er een keerzijde aan voetbal. Het is een mannenwereld waar weinig wordt getolereerd. Het gaat vaak gepaard met homofobie, machocultuur en racisme.

Kloppend Hert en Theater Antigone zijn er weer in geslaagd om een aangrijpend stuk te maken. Met zes spelers vertolken ze alle verschillende facetten van dit taboe.

T-shirt conversations

Met dit stuk willen Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone een dialoog aangaan over quotes die vaak aangehaald worden in onze maatschappij. Dit doen ze door die specifieke quote op een t-shirt neer te schrijven en te bespreken hoe ironisch ze zijn. Om de dialoog mogelijk te maken, komen die quotes op een openbare plek terecht zodat iedereen er over kan nadenken.

Le Chicon

Heb jij je ooit afgevraagd wat jouw plaats precies is in deze maatschappij? Wat er van jou wordt verwacht of hoe je je precies moet gedragen? In het theaterstuk Le Chicon (witloof) gaat Maxime Waladi op zoek naar antwoorden.

Wat moeten wij met jou doen?

Jennifer Baez Matos probeert een plaats te vinden in een maatschappij waar er veel vragen, maar weinig antwoorden zijn. Het is een aangrijpend verhaal over de moeilijkheid om zich te integreren als kind met een migratieachtergrond en opgroeien met weinig geld.

Een ding is duidelijk, blijf zoeken naar dingen die je gelukkig maken. Dat is de grootste houvast in deze maatschappij.

In naam van de waarheid

In deze docu-voorstelling gaan Peter de Graef, Alicja Geschinska en Jean Paul van Bendegem op zoek naar de waarheid. We worden dagelijks ondergedompeld in een berg informatie zonder goed te weten of het wel allemaal waar is. Denk maar aan fake news en manipulatieve verdraaiingen van politici.

13 april 2021