Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

De beste theatervoorstellingen op Podium 19

De beste theatervoorstellingen op Podium 19

Wil je ook nu van theaterstukken kunnen genieten? Podium 19 is gratis en biedt niet alleen de nieuwste theatervoorstellingen aan, je kan er ook concerten en optredens meepikken. In première, en te herbekijken op VRT NU.

Ook wat cultuurtips tussen je saaie mails? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Métisse

Deze voorstelling van Tom Dupont toont hoe halfbloedkinderen van de jaren ‘60 worstelen met hun identiteit. Drie generaties leggen het verleden en heden bloot. Ze delen een constante strijd tegen de stereotypen beeldvorming, cultuur en hun vormgeving.

Kapinga Gysel, Patricia Kargbo, Lucas Van der Vegt en Katelijne Verbeke schitteren in dit geniale stuk.

SHEL(L)TER

SHEL(L)TER is een wondermooi stuk over hoe het is om kind te zijn , de wil om erbij te horen en de nood aan een thuis te hebben. Een kind zonder verleden spoelt aan op de branding, gaandeweg leert hij door ontmoetingen wat het leven inhoudt.

De regisseur, Nathalie Teirlinck, heeft ervoor gezorgd dat er naast het kijken, ook nadenken aan te pas komt.

Geel Hesje

Een protesteerder komt na een misverstand onder de wielen van een truck terecht. Achter het stuur zit iemand waarvoor hij protesteerde. Dat is de premisse van Geel Hesje, een theaterstuk dat je afgelopen zomer nog in openlucht kon bewonderen.

Na deze voorstelling van Het Nieuwstedelijk, begrijp je zeker wat meer over het dubbelzinnige verzet die de gele hesjes of gilets jaunes organiseerden in 2018.

Orestes in Mosul: the making of

De documentaire ‘Orestes in Mosul’ is één van de belangrijkste werken van Milo Rau voor NTGent. De theatermaker is vooral bekend doordat hij de wereld wil veranderen en dit te integreren in zijn theaterstukken. Hij wil je onderdompelen in de wereld waarin de stukken zich afspelen, in dit geval Irak. De tragedie wordt geënsceneerd door Europese en Irakese acteurs.

Na het kijken van dit theaterstuk wordt de wrede situatie in Irak duidelijker.

Softies

Softies doorbreekt de clichés over gender. Waarom zouden jongens stoer moeten zijn en meisjes lief? Drie acrobaten zoeken gevaar op en tegelijk gevaarlijk dichtbij elkaar komen.

In deze acrobatische dansvoorstelling worden alle remmen losgelaten. Kwetsbaarheid wordt enorm naar voor geschoven.

16 februari 2021