Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

De mooiste dj-namen op lokale fuifjes

De mooiste dj-namen op lokale fuifjes

Iemand moet het doen: sporthallen, chirolokalen, polyvalente zalen en partytenten vullen. Het feest is niet compleet zonder een of andere aantrekkelijke dj-naam op de lijst. Dat hoeft niet altijd de beste dj ooit te zijn, of zo. Deze - iets kleinere - lokale helden zijn wel heel creatief.

Stinkende Awesome

Als je ooit eens een willekeurig iemand binnendraaide op een feestje in de buurt, is het fenomeen je waarschijnlijk al opgevallen. Rond een uur of twaalf middernacht stinken de meeste mensen uit hun bek. Deze jonge knapen hebben daar een knappe woordspeling mee gemaakt. Met een Kempische knipoog: "oasem" is namelijk het woord voor "adem". The rest is history.

Stijl:

Sfeermuziek en partyhits.

Maak het mee:

Cappu & Chino

De combinatie van koffie en melkschuim zet sommigen aan tot geïnspireerde keuzes. Voor dit duo uit Turnhout is het een levensstijl.

Stijl:

Alles.

Drink mee:

Discobar De Zalmkes

Het is een eeuwenoud concept: men neme het woord "Discobar" en daarachter een of andere insider of woordmopje. Voilà: een dj-collectief is geboren. 't Is daarom niet minder effectief. Wij vermoeden dat deze jongens zelf niet weten waarom hun discobar zo heet. Maar hey, wij weten ook niet goed waarom ze in deze lijst staan.

Stijl:

Ook echt alles. We zien een patroon.

Vorig jaar en het jaar daarvoor stonden ze hier:

DJ ASTAMBLIEF

Zo simpel kan het zijn. Het is duidelijk dat de scene in Rupelmonde springlevend is. Deze dames vieren dat met, we citeren een Facebookrecensie: "Top wijvenschijven en sfeer !". Een eervolle vermelding ook voor een ander dj-collectief uit de streek: 60 cent.

Stijl:

Zie boven.

Kom ze checken:

DJ Zwabber

We vermoeden dat deze mysterieuze dj uit Arendonk is, want hij sluit - zoals zijn naam al doet vermoeden - steevast Arendonkse feestjes af met alles wat u maar terug naar huis doet gaan. Je wordt dus letterlijk buitengeveegd. Een beetje zoals een zwabber.

Kom dat zien:

Kannix

Bescheidenheid troef bij deze Limburgse jongens. Of het gaat hier over ironische maatschappijkritiek: wordt de jeugd opgevoed om te denken dat ze niks kunnen? Wij gokken dat ze het gewoon een grappige naam vonden na een Cara pils teveel.

Stijl:

Nineties & retro

Ze stonden de afgelopen twee jaar op:

04 oktober 2019
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.