Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

De mooiste plaatsen om te blokken

De mooiste plaatsen om te blokken

Tijdens de blokperiode is het moeilijk om je goede gewoontes te blijven bewaren. Microgolflasagnes, energiedrankdouches en nachten zonder slaap lijken aanlokkelijke alternatieven voor hun gezondere tegenhangers.

Ook het goedkope meubilair van je veel te kleine studentenkamer kan een deprimerend effect hebben op je humeur en dus ook je punten. Daarom stellen wij enkele alternatieve plaatsen om te studeren voor: mooie plekken met geschiedenis en/of cultuur. Zo zien je Instagramposts tijdens het blokken er tenminste pakken beter uit.

Monnikenzolder in Gent

In het houten geraamte van de Sint-Pietersabdij in Gent is er ook een zolder. Deze zolder. Perfect als je in hoge sferen wil geraken, letterlijk en figuurlijk.

FOT00486

Wanneer?

Tussen 18 december en 26 januari, van di tot zo tussen 10u en 18u

Hoeveel?

Plaats voor 60 studenten.

STUK in Leuven

Het huis voor Dans, Beeld en Geluid is al langer bekend bij de meerwaarde zoekende student. Maar nu kan je er effectief studeren. Succes!

1024px Leuven STUK 1

Wanneer?

Tussen 7 en 25 januari van ma tot vr. tussen 9u en 22u.

Hoeveel?

Plaats voor 30 studenten.

Wat kan je meepikken?

Bourlaschouwburg in Antwerpen

Als je vindt dat blokken best iets performatief heeft of wanneer je gewoon fan bent van foyerkoffie, dan blok je best in het toneelhuis.

Antwerp Bourla Theatre

Wanneer?

Van 2 januari tot 26 januari tussen 10u en 17u

Hoeveel?

Check de website van Study 360!

Wat kan je nog meepikken?

KBR (Koninklijke Bibliotheek) in Brussel

Kom dit gebouw binnen en waan je in de jaren zeventig. Of vroeger. De leeszalen zijn veelvuldig en allemaal uniek. De moderne Krantenleeszaal is als die laatste scene uit 2001: A Space Odyssey, maagdelijk wit. Maar de echte kenners weten dat de bovenste verdiepingen met uitzicht op Brussel perfect zijn om weg te dromen - ik bedoel - te studeren.

Koninklijke Bibliotheek 0056

Wanneer?

Van ma tot za. (tot 17u) tussen 9u en 19u.

Hoeveel?

Veel.

Museum aan de Stroom Antwerpen

Als je studeert in het MAS ben je zeker van je culturele ervaring. Je kan als MAS-blokker bijvoorbeeld in alle museumzalen zonder dat je een cent moet opleggen. Liever toegang tot de museumzalen zonder dat je moet blokken? Dat kan met de museumpas.

MAS antwerpen

Wanneer?

Van di tot zo. tussen 9u30 en 23u30.

Hoeveel?

Plaats voor 20 studenten

Wat kan je meepikken?

De Krook in Gent

Bibliotheken zijn natuurlijk standaardmateriaal als het op studieplekken aankomt. Maar wist je dat je op hun website kan checken hoe druk het is in de Krook en hoeveel kans je gaat maken op een plekje? Dat is op zich al cool. En ‘t zicht op het water is ook wel fijn.

1024px De Krook at night

Wanneer?

In de blokperiodes van ma tot za. tussen 10u en 19u. Op do. van 10u tot 21u.

Hoeveel?

Plaats voor 260 studenten.

Wat kan je meepikken?

13 juni 2019
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.