Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

De wereld is jouw canvas op Landscapes 2.0

De wereld is jouw canvas op Landscapes 2.0

De gratis tentoonstelling Landscapes 2.0 in Kortrijk is niet zomaar een verzameling van landschapsschilderijtjes. Of misschien wel. Beeld je voor deze expo even in dat de wereld het doek is en dat je met zowat alles aan de slag kan: van 3D-projecties tot gerecycleerde voorwerpen.

Op vier locaties in Kortrijk vind je tot 15 december 2019 creatieve ingrepen in de omgeving. Wat kan je daar zoal van verwachten? Uitingen van game design, film, fotografie en ruimtelijke werken die inspelen op hoe wij omgaan met landschappen en welke mogelijkheden nieuwe technologieën bieden om onze omgevingen te vormen.

BK6: Verander letterlijk waar je staat (in 3D!)

RAINBOW Nazavin Fakoor

In de Broelkaai 6 (BK6) kan je binnenstappen in een wereld waarbij de projecties veranderen naargelang waar je staat. RAINBOW van de Brusselse Nazanin Fakoor is een kleurrijke installatie waarin je kan wegdromen.

Tuur Flup Marinus Stereoscopie

Stereoscopie? Dat zijn 3D-prentjes. Kunstenaarsduo Tuur & Flup Marinus maakten meticuleus enkele schilderijen waarin ze deze techniek toepassen, zodat je kan rondkijken in een schilderij.

DASH: Jouw afval ís onze omgeving

Sara Bjarland

Uncertainty and Ground Conditions van de Finse Sara Bjarland gebruikt afgedankte objecten die de kunstenaar vindt op straat. Het zijn overblijfselen van onze drang naar dingen bezitten en ze krijgen terug waarde door deze ruimte mee te vormen.

Groeningeabdij: Voor liefhebbers van fantasy. En schilderkunst.

DAE

De studenten Digital Arts & Entertainment worden niet enkel opgeleid om in de gameindustrie te gaan werken. En om te tonen dat zij een volwaardige kunstopleiding zijn, maakten zij fantasielandschappen die geïnspireerd zijn op de Middeleeuwse Kortrijkse schilder Roelant Savery. Die schilderde zelf dieren en ruïnes. Kortom: omgevingen die uit The Elder Scrolls lijken te komen.

BuBox: Hoe de tijd onze omgevingen verandert

Jonas Vansteenkiste

In de Paardenstallen vind je kunstwerken die met de tijd spelen. Zo heb je de architecturale ingreep van Jonas Vansteenkiste, die een negentiende eeuws ornament terug in het gebouw plaatst. Het lijkt of het mos dat zich op en rond het werk bevindt, alles errond terug zal claimen. Tot alles terug natuur wordt.

De film van Meggy Rustamova vertelt de pogingen om een boom te fotograferen op Hiroshima in Japan. De manier waarop de foto’s worden genomen vertellen het verhaal over de wederopbouw na oorlog en de bom.

Stijn Cole gebruikt ook bomen in zijn foto’s. Hij vertelt daarmee hoe ons landschap altijd - hoe subtiel ook - verandert in de loop van de tijd.

Landscapes 2.0 loopt nog tot 15 december 2019 en is te bezoeken van donderdag t.e.m. zondag tussen 10u en 18u.

07 november 2019
BrechtVissers

Ik probeer u uit uw luie zetel te krijgen door het ding dat je hierboven te zien kreeg. Ik hou van absurditeiten en kaas.

Gerelateerde tips