Deze 10 Vlaamse parels kan je bekijken op Netflix

Deze 10 Vlaamse parels kan je bekijken op Netflix

Bekijk het zo: eindelijk krijg je de tijd om naar die ene serie of film te kijken die al zo lang op je verlanglijstje staat, of kan je volop nieuwe dingen ontdekken. Op Netflix staan intussen een aantal series en films van Vlaamse makelij. Wij zetten onze favorieten even voor jou op een rij, zodat jij rustig in jouw kot kan blijven.

Een leuke tip om samen met vrienden te kijken

Via deze website kan je een Netflixparty organiseren om samen met vrienden synchroon te kijken en tegelijk te chatten!

1. Eigen Kweek

19 afleveringen lang lachen-gieren-brullen gegarandeerd. Deze dramaserie van Joël Vanhoebrouck die zeven jaar geleden in première ging op de Vlaamse televisie, vertelt het verhaal over een boerengezin dat cannabis teelt om de eindjes aan elkaar te knopen. Met alle gevolgen van dien.

2. In Vlaamse Velden

Zin in iets serieuzer met een historische achtergrond? Deze tiendelige reeks draait rond Marie, een naïeve puber die opgroeit tijdens Wereldoorlog I en zich zo noodgedwongen aan een snel tempo ontpopt tot een sterke vrouw.

3. De Ridder

Als je tegen april wat meer wil weten over de kneepjes van het vak binnen de rechtbank, kan je in De Ridder vier seizoenen lang genieten van Clara Cleymans als openbaar aanklaagster. De serie speelt zich af op de rechtbank van Gent, waar voormalig advocate Helena De Ridder voor het parket gaat werken.

4. Undercover

Zin om Tom Waes nog eens te zien acteren, in plaats van wereldwijd halsbrekende toeren te zien uithalen? Dit is je kans. In Undercover speelt hij Bob Lemmens, een undercoveragent die één van ’s werelds grootste XTC-netwerken op het spoor is. Bovenal is de serie op waargebeurde feiten gebaseerd, enjoy!

5. Marsman

Nadat Nico Marsman zijn moeder verliest, is hij genoodzaakt om voor zijn autistische broer Rudy te zorgen. Dat leidt tot een breuk met zijn vrouw. Samen met zijn dochter en enkele vrienden begint hij de muziekgroep ‘De Mannen van Mars’, om zijn gedachten te verzetten. Een seizoen lang genieten van een Vlaamse topcast met onder andere Jurgen Delnaet en Robbie Cleiren.

6. Safety First: The Movie

Safety First heeft vast niet veel introductie meer nodig. Maar heb je al tijd gehad om de film te bekijken? Het Safety First-team onder leiding van Dirk Porrez krijgt de opdracht om deel uit te maken van het beveiligingsteam op het dancefestival Tomorrowland. Vies grappig!

7. Gevoel voor Tumor

Tristan Devriendt is een vijfentwintigjarige student geneeskunde die een plaats op de afdeling Neurochirurgie wil bemachtigen, speelt rugby en heeft succes bij de meisjes. Zijn hele leven komt op zijn kop te staan wanneer er een tumor in zijn neus wordt ontdekt. Opgelet, bij deze serie kan er wel eens een traantje worden weggepinkt.

8. Bevergem

Freddy De Vadder trekt in in een loft boven de kringwinkel in het West-Vlaamse Bevergem, waar de mensen even bizar blijken te zijn als hijzelf. Hoe langer Freddy er woont, hoe meer gesjoemel er boven water komt. Deze tragikomediereeks met onder andere Maaike Cafmeyer zorgt ervoor dat je zonder problemen door de maand maart geraakt.

9. Tabula Rasa

Deze Vlaamse psychologische thrillerserie met Veerle Baetens werd bekroond met vijf Ensors. En terecht. Het hoofdpersonage Annemie lijdt sinds een auto-ongeluk aan geheugenverlies. Om een referentie te hebben, schrijft en tekent ze voortdurend in haar dagboek. Annemie blijkt de laatste persoon te zijn die Thomas De Geest heeft gezien. Wat wil zeggen dat zij moet geweten hebben wat hem overkomen is. Politie-inspecteur Wolkens, Thomas’ vader, probeert de waarheid uit Annemie te sleuren. Een sterk staaltje acteerwerk van een staalsterke cast.

10. Allez, Eddy!

Met Allez, Eddy! Keer je terug naar de jaren ’70, waar slagerszoon Freddy zijn grote passie wielrennen niet mag beoefenen van zijn ouders omdat hij lijdt aan ontlastingsincontinentie. Stiekem schrijft Freddy zich in voor een wielerwedstrijd die gesponsord wordt door een nieuwe supermarkt in de buurt. Een film om gezellig samen met je familie in de zetel te streamen.

Veel bingeplezier!

16 maart 2020
TessJacobs

'Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan' - Camus